Even Pellerud er blitt pensjonist fra sin siste arbeidsplass i Norges Fotballforbund, men har tett kontakt med fotballmiljøet.

Nå tror ikke Even det går

Even Pellerud er en av KIL-fotballen største profiler gjennom historien. Fortsatt banker KIL-hjertet, men Even tror ikke KIL berger plassen i OBOS-ligaen.

Publisert Sist oppdatert

Søndag satt han på Gjemselund og så at nye poeng ble borte i bunnstriden. Nå tror ikke Even Pellerud at KIL berger denne OBOS-plassen.

—Jeg er redd dette ikke går. Til det må alt for mange andre resultater gå KILs vei for at KIL skal kunne berge plassen. Jeg er redd muligheten ble borte med Sandnes Ulfs redusering.

— Hva er egentlig galt med denne sesongs KIL-utgave?

— Jeg har selvsagt ikke full innsikt i alt som skjer i klubben. Men utad så virker det som det er alt for dårlig balanse i laget. Som i kampen i kveld er det påfallende variabel innsats hos flere av spillerne. Det blir for mye ballføringer og laget blir svært sårbart. Slik laget framstår virker det tidvis som enkeltspillere i viktige moment ikke er med og innser «farene» som truer hos motstanderne.

Even Pellerud er blitt pensjonist fra sin siste arbeidsplass i Norges Fotballforbund, men holder stadig tett kontakt med fotballmiljøet på mange områder.

Han er sterkt engasjert i det europeiske fotballforbundet, UEFA, der han har flere prosjekt gående blant annet som veileder i treneropplæringen.

Pellerud er i tillegg mye på pendlertur mellom bostedet i Oslo og Vancouver i Canada, der hans to 24-årige døtre er bosatt etter at Even tidligere var der som landslagstrener for Canadas kvinnelandslag.

Som tidligere mangeårig spiller og trener for KIL, holder Even god kontakt med sine mange kjente på Kongsvinger og prøver å få med seg så mange kamper på Gjemselund som mulig.

— Hva skjer med KIL om dette ender med nedrykket som stadig kommer nærmere Even?

— Jeg tror det er fullt mulig for KIL å komme tilbake til OBOS om dette går galt. Men problemet nå er at det på nivå tre i norsk fotball finnes flere gode og ressurssterke klubber som også har store ambisjoner. Det vil garantert bli vanskeligere å komme opp igjen nå enn det var sist KIL var nede, men klubben har tradisjoner og er så veldrevet at mulighetene for å komme tilbake bør være gode, mener Even Pellerud.

Even Pellerud er imponert over en spiller som Adem Güven i dette KIL-laget, men at klubben hans lider under mangel på andre spillere med det lille ekstra i alle ledd akkurat nå.

Powered by Labrador CMS