Etter mange år i KIL takker Fredrik Pålerud for seg. Nå vil han ut og se hva verden har å tilby.
Etter mange år i KIL takker Fredrik Pålerud for seg. Nå vil han ut og se hva verden har å tilby.

– Nå står jeg med en ny utfordring foran meg. Den gleder jeg meg veldig til å løse

I en alder av snart 27 år er det på tide å for alvor flytte hjemmefra for Fredrik Pålerud. Hva fremtidsplaner angår, er det nå nesten ikke grenser for hva som kan skje rundt neste sving.

Publisert Sist oppdatert

Nyheten om at Fredrik Pålerud ikke lenger skal være med KIL kom som brått på for de fleste. Med 194 kamper rundt beltet, er de fleste blitt vant med at KILs nummer 2 alltid tar en ny sesong.

Slik ble det altså ikke denne gangen. Pålerud hadde utgående kontrakt, og Finnholt-gutten forteller at det allerede er en god stund siden han bestemte seg.

– Jeg kom frem til at jeg trengte å prøve ut noe nytt. Følelsen har nok ligget under overflaten en god stund allerede.

– Snakker vi spesifikt sesongen som var nå, eller kan vi gå enda lenger tilbake?

– Det er vanskelig å si, men følelsen har ligget der en god stund nå, svarer Pålerud.

KIL helt siden tenårene

Pålerud fyller 27 i år, og har ennå til gode å spille en kamp på høyere nivå for noen andre enn KIL.

Da er det kanskje heller ikke så rart at man begynner å se seg om etter nye muligheter, selv hvor mye hjertet fortsatt banker for KIL.

For å være enda mer presis, er Pålerud nå på klubbjakt. Selv om han er utdannet jurist, er det ikke tid for å legge opp og satse på den karrieren helt ennå.

– Det blir nok bare mer og mer sjeldent at man holder seg til en klubb i løpet av karrieren. Jeg har sett på det som en mulighet for meg. Om jeg var motivert nok for det, skulle jeg også gladelig ha fortsatt i KIL. Det er klart jeg hadde, sier Pålerud.

Nedrykket ikke avgjørende

– Var det nedrykket som var knekken her?

Pålerud er tydelig på at det ikke var det.

– Absolutt ikke. Når det gjelder Kongsvinger og meg, så er det ikke så nøye om vi spiller i 2. divisjon eller OBOS. Selvfølgelig ville vi hatt et mål om å rykke opp, men jeg skulle nok sittet igjen med samme følelsen om vi beholdt plassen.

– Men du tok nedrykket ganske tungt?

– Selvfølgelig. Det var utrolig tungt. Det er en tung følelse å gå fra KIL etter et nedrykk. Jeg skulle gjerne sett at vi holdt plassen, og at jeg kunne ha reist med litt bedre samvittighet, svarer Pålerud.

Som å flytte hjemmefra

KIL var også i 2. divisjon mens Pålerud var relativt fersk i laget. Det kan virke som om KIL har rykket tilbake til start med en formtopp på midten. Pålerud ser imidlertid ikke så enkelt på det.

– Det kan føles litt sånn. Samtidig må vi se på hva vi har bygget opp i mellomtiden. Forrige gang vi var i 2. divisjon, sto vi på bar bakke. Nå har vi et helt annet apparat i klubben, og erfaringene er mange. Det vi har gjort har ikke vært forgjeves, mener Pålerud.

– Nå ser jeg etter et prosjekt som trigger meg og min motivasjon. Nivået er ikke det avgjørende, så lenge det føles riktig. Jeg kommer ikke til å gå til en annen klubb, bare for å ha en annen klubb å gå til, sier han også.

Når det er sagt, er det nesten ikke grenser for hva som kan vente rundt neste sving. Pålerud har vært bosatt i Oslo i flere år, men det er virkelig nå han flytter hjemmefra. Det er med andre ord ikke nødvendigvis en klubb i Oslo-området han ser etter.

Pålerud sier han er åpen for alle muligheter i 2021, også utlandet.
Pålerud sier han er åpen for alle muligheter i 2021, også utlandet.

– Åpen for absolutt alt

– Nå er jeg i en alder hvor jeg har lyst til å prøve ut noe helt nytt. Det å kunne flytte på meg ville bare vært positivt. Jeg er åpen for absolutt alt, sier Pålerud.

– Det er ingenting som kan holde deg tilbake?

– Nei, ingenting, forsikrer han om.

Pålerud sitter igjen med en følelse av at han ikke har sett og opplevd nok. I løpet av mange år i KIL, har han satt KIL først og seg selv i andre rekke. Noe helt annet han kan se tilbake på er den store motivasjonen i dag, og han forsikrer om at han er aktivt på leting.

Pålerud ser tilbake på tiden han var i Tromsøs system før han kom til KIL. Det var utelukkende positivt, minnes han. Akkurat nå kan man ikke ta fra ham eventyrlysten.

– Utlandet er veldig aktuelt. Det er selvfølgelig vanskeligere nå med korona, og så hadde KIL en veldig dårlig sesong. Det er jo faktorer som spiller inn. Jeg må være tålmodig, så dukker det kanskje opp noe.

– Du kunne for eksempel spilt på nivå 3 i Chile også?

– Det hørtes litt ekstremt ut, men det kunne også blitt veldig interessant, sier Pålerud.

– Føler meg forstått

Pålerud har stor forståelse for at mange klubber fortsatt har nok med å gjøre opp egen status etter et turbulent år, men at ting ofte skjer fort i fotballen.

Hva gjelder responsen han har fått etter at avgangen ble offisiell, sier Pålerud at den har vært god. Det er ikke som om noen forsøker å hindre ham i å gå løs på et nytt kapitel.

– Jeg føler meg veldig forstått. Basert på de tilbakemeldingene jeg har fått, virker det å være mange som skjønner hva jeg tenker. Ikke bare de jeg har spilt med og klubben, men også supportere og gode venner, sier Pålerud.

Om han skulle dukke opp på Gjemselund igjen med i en annen drakt, skulle det vært veldig merkelig. Bare det å spille kamp for KIL 2 mot Sander en gang i tiden var merkelig nok. Samme hva som skjer, er Pålerud uansett sikker på at han gjort et riktig valg.

– Nå står jeg med en ny utfordring foran meg i livet. Den gleder jeg meg veldig til å løse, sier han.

Powered by Labrador CMS