Tom Jørgensen bruker mye tid med kameraet. Sannsynligvis har du sett flere av bildene hans.

Da Tom fikk ny hobby lærte han fort – nå gleder han mange med bildene sine

Tom Jørgensen setter farge på Kongsvinger bak kameraet. Med tiden har flere og flere fått opp øynene for de fantastiske bildene hans.

Publisert Sist oppdatert

I Mitt Kongsvingers Facebook-gruppe er Tom Jørgensen en gjenganger. Der legger han ut bilder fra byen, som blir godt tatt imot blant mange.

Jørgensen er født og oppvokst i byen, så det å ta bilder her i Kongsvinger kommer ganske naturlig. Utover det har han en forkjærlighet for å ta bilder av verdensrommet, med det avanserte utstyret det krever.

De siste årene har fotograferingen blitt en hobby som tar mer og mer tid. Aldri før har han hatt en så tidkrevende, men samtidig morsom hobby.

Bildet er tatt fra tømmerterminalen, og speiler KUSK, kirken og festningen i Glomma.

Stort sett selvlært

Til vanlig driver Jørgensen med transportering av drivstoff. I Grøtting Olje AS er han også medeier. For han er fotografering et fint avbrekk fra jobben. Som med så mye annet begynte fotointeressen med nysgjerrighet.

– Jeg er selvlært, og så er YouTube en fin ting, forteller Jørgensen.

Tom Jørgensen tar mange bilder ute. Her fotograferer han duer under brua.

Han vil også takke den lokale Grenseland Fotoklubb. De siste årene har han kommet inn i et miljø der hvor han har lært mye av andre medlemmer, forteller han.

– Når jeg har sett et bilde på Instagram, har jeg tenkt: Hvordan er det mulig å få til? Det må jeg finne ut. Så har jeg forsket og prøvd ut litt, forteller Jørgensen også.

Bilde tatt i sentrum. Med lang eksponeringstid blir røyken enda tydeligere.

Både gir og selger

Enkelte har også Jørgensens bilder hengende hjemme. Akkurat det synes han er spesielt hyggelig.

Mange av bildene til Jørgensen finnes også på Instagram.

Når responsen i gruppa tar av, kjenner han på følelsen av at han gjør mye riktig. Folk tar også jevnlig kontakt med hobbyfotografen.

– Det hender jeg blir spurt om bilder. Låne bilder, få bilder, kjøpe bilder. Jeg synes det er hyggelig så lenge jeg får «cred» for bildene. I andre tilfeller har jeg solgt bilder til markedsføring, sier Jørgensen.

Aktiv på sosiale medier

Det er over de siste fem årene fotografi har vært en hobby. Etter hvert begynte han å dele bilder på sin egen Facebook-profil. I nyere tid har også gruppa Mitt Kongsvinger fått se bildene hans.

Han deler også bilder på Instagram, men er ikke aktiv der til enhver tid. Folks smak må gjerne være ulik, men responsen bruker å være ganske entydig.

Bildet er tatt i Liersvingen. Lang eksponering og billys gir kule og spesielle effekter, mener Jørgensen.

– Jeg ser ikke noe poeng i å legge ut bilder for å få masse negative tilbakemeldinger. Samtidig er det alltid øyet som ser hva som er et godt bilde. Jeg skulle vel sagt at et godt bilde, er et bilde du blar tilbake til og ser på en gang til, sier Jørgensen.

Drivkraften er uansett egen mestring. Bak kamera er det også gjerne mer som ligger bak, annet enn å bare gå ut og prøve seg frem. Det meste kan bli et fint bilde, om det er et portrett, et dyr eller natur, mener han.

– Progresjonen har vært bra de siste årene. Det er mye forberedelser. Da blir det også enklere å gå løs på neste prosjekt, i stedet for å gå rundt på lykke og fromme, poengterer han.

Powered by Labrador CMS