Ridouan Essaeh får sjansen fra start mot Raufoss.

KIL-kapteinen prikket inn poenget

Det ble skapt mange sjanser på Gjemselund - og det ble scoret mange mål. Heldigvis endte ett av poengene opp hos rødtrøyene.

Ludvig Langrekken 4

Innbyttere: Fredrik Pålerud 4, Harald Holter 4.

Gjemselund stadion

Gult kort: Per Magnus Steiring, Christian Røer.

KILs lag:

Bytter: Fredrik Pålerud for Ridouan Essah og Harald Holter for Kamer Qaka - begge fra 55. minutt.

Det kunne gått riktig ille for KIL denne gangen også, til tross for at laget produserte en hel rekke målsjanser - og scoret på tre av dem.

I den andre enden av banen var det nemlig like mye som skjedde, det ble skapt minst like mange sjanser - og en svært god Riffi Mandanda holdt KIL inne i kampen i løpet av samfulle 90 minutter.

Selv om KIL hadde trykket mot Raufoss-målet det siste kvarteret var det likevel ikke nok til å få satt den siste ballen i nettmaskene.

2. OMGANG

Raufoss festet grep etter hvilen, og skapte en rekke gode muligheter. Nok en gang var det Riffi Mandanda som sto som en vegg, var både høyt og lavt for å hindre at gjestene nok en gang tar ledelsen.

Etter 55 minutter valgte Espen Nystuen å ta ut både Ridouan Essah og Kamer Qaka. Begge så ut til å slite litt med småskader, og ble erstattet av Harald Holter og Fredrik Pålerud.

KIL slet virkelig med å holde Raufoss unna Riffi Mandandas område, og etter 67 minutter var det ikke lenger mulig for KIL-forsvaret å stå imot. Mame Mor Ndiaye fikk vende akkurat som han ville på femmeteren, og plasserte enkelt ballen bak KIL-keeperen.

Det var ikke på noe tidspunkt et KIL-lag som ga opp underveis i denne svært vekslende og underholdende kampen på Gjemselund.

Da Adem Güven fikk stå helt fri på 16-meteren i det 67. minutt, viste KIL-kapteinen hvilken utmerket målskytter han er og prikket inn utligningen til 3-3.

KIL holdt trykket opp etter utligningen og Ludvig Langrekken var svært nær å sende hjemmelaget i ledelsen igjen etter 84 minutter. Et godt KIL-angrep ble avsluttet like over mål.

Nystuen benyttet anledningen til å ta ut en sliten Ludvig Langrekken til fordel for Markus Aanesland.

Mot slutten av kampen presset KIL det som var mulig, og leverte kanskje årsbeste rent innsatsmessig. Men det holdt dessverre ikke til mer enn ett poeng.

1. OMGANG

KIL tok tak i kampen fra start, og det var bare udyktighet som sørget for at hjemmelaget ikke tok ledelsen allerede i det 9. minutt.

Da fikk Ludvig Langrekken en helt gratis sjanse, men unggutten satte skuddet like utenfor fra fem meters hold.

Minuttet etter ble Adem Güven flott frispilt av samme Langrekken, men KIL-kapteinen evnet ikke å overliste Raufoss-keeperen helt alene.

Raufoss viste hele veien at de var å regne med, og i det 12. minutt tok gjestene ledelsen etter glimrende angrep.

Men KIL har på ingen måte gitt opp. Et angrepsvillig hjemmelag skaper sjanser hele veien.

I det 18. minutt var Langrekken frampå igjen da han headet like over ved bakerste stolpe.

Etter 25 minutter klarte KIL endelig å komme raskt og overraskende nok på det ryggende Raufoss-forsvaret, og Martin Hoel Andersen la igjen ballen til Even Bydal, som plasserte ballen vakkert i nettmaskene til side for keeper.

Bare fem minutter etter utligningen serverte Qaka en glimrende pasning til en framoverrusende Ludvig Langrekken - og etter en enkel berøring fikk KIL-spissen sendt KIL i ledelsen med et tåspark under utrusende keeper.

Etter 37 minutter var KIL-ledelsen spist opp. Nok en gang klarte Raufoss å skape mye kaos i KIL-forsvaret, og midt foran mål fikk Edvard Race stå helt ledig. Han klemte inn utligningen.

FØR KAMPEN

KIL-treneren gjør tre endringer på laget som spilte 1-1 borte mot Øygarden onsdag. Kamer Qaka går inn på laget igjen på bekostning av Harald Holter. Adem Güven kommer inn for en skadet Martin Tangen Vinjo, og det betyr mest sannsynlig at Martin Hoel Andersen trekkes ned på midtbanen. I tillegg får Ridouan Essaeh sjansen fra start i stedet for Fredrik Pålerud.

Det betyr at KIL starter med dette laget: Riffi Mandanda - Ridouan Essaeh, Per-Magnus Steiring, Edvard Skagestad, Christian Røer, Victor Grodås, Even Bydal, Kamer Qaka, Martin Hoel Andersen, Adem Güven og Ludvig Langrekken.

KIL har tradisjonelt hatt et meget godt grep om totningene. På de sju siste kampene har KIL fem seire, en uavgjort og ett tap. Tapet kom i vårens oppgjør på Raufoss, i det som kanskje var årets svakeste kamp av KIL. Det bør revansjeres i dag.