Gyu-hwan Lee fikk sjansen fra start, men koreaneren var aldri noen trussel på topp.

Nystuen hyller KIL-spillerne

KIL så lenge ut til å ta med seg et fortjent poeng borte mot Tromsø. Men to minutter før full tid scoret serielederen, og sendte samtidig KIL til bunns på tabellen. – Spillerne gjennomførte en nesten perfekt match. Dessverre holdt det ikke helt inn, sier Espen Nystuen.

Publisert Sist oppdatert

KIL har ikke vunnet på Alfheim siden KIL-trener Espen Nystuen var 9 år. Det var sommeren 1991. KIL vant 3-2 etter to mål av Caleb Francis og en scoring av Stig Inge Bjørnebye. Med tanke på den dystre statistikken var det ingen som hadde forventet at KIL skulle ta med seg alle poengene hjem onsdag kveld. Men KIL viste mot og vilje, og skapte tidlig et håp om at Tromsø ikke var uovervinnelige.

KIL BØRSEN

Riffi Mandanda 7

Fredrik Pålerud 4

Per-Magnus Steiring 4

Edvard Skagestad 6

Ville Jalasto 3

Victor Grodås 4

Even Bydal 4

Harald Holter 4

Mac Laham 2

Ludvig Langrekken 4

Gyu-hwan Lee 3

Innbyttere:

Kamer Qaka 4

Adem Güven 4

Martin Hoel Andersen 4

– Jeg synes vi treffer bra med kampplanen og er på høyde med Tromsø. Vi står i mot de få gangene de kom til sjanser, sier Edvard Skagestad, krumtappen i forsvaret.

Etter en målløs førsteomgang, kastet Espen Nystuen utpå alt nesten alt skytset han hadde på benken. Adem Güven, Martin Hoel Andersen og Kamer Qaka ble alle byttet inn ved halvtid, og dette satte fart på KIL. Martin Hoel Andersen hadde et par gode muligheter, uten å få ballen i nota. Kampen sto lenge og vippet, og det lå i kortene at første målet ville vinne. Scoringen satt imidlertid langt inne, og det hele så ut til å ende målløst da Kent Are Antonsen plutselig fikk stå alene på bakre stolpe etter et frispark. Han lot seg ikke be to ganger, og viste hvorfor Tromsø er et topplag og KIL sliter i bunnen. Han banket ballen i nettaket, til stor jubel for tromsøværingene.

– Vi får egentlig de kontringene vi ønsker, men det er typisk for et lag i motgang at vi ikke klarer å omsette dette til scoringer. Jeg satt med en følelse av at kampen kunne bikke begge veier. Dessverre gikk det ikke vår vei, og kampen var egentlig betegnende for sesongen så langt, sier Skagestad til Mitt Kongsvinger.

Tromsø-KIL (1-0)

1-0: Kent Are Antonsen (88).

KILs lag: Riffi Mandanda - Fredrik Pålerud, Per-Magnus Steiring, Edvard Skagestad, Ville Jalasto, Victor Grodås, Even Bydal Markus Aanesland fra 89. min), Harald Holter, Mac Laham (Kamer Qaka fra 46. min), Ludvig Langrekken (Adem Güven fra 46. min) og Gyu-hwan Lee (Martin Hoel Andersen fra 46. min)

Gult kort: Fredrik Pålerud, Harald Holter, KIL. Anders Jensen, Jacob Karlstrøm, Simen Wangberg, Eric Kitolano, Kent Are Antonsen, alle Tromsø.

– Igjen viser dere vilje og innsats. Enig?

– Ja, det skal i hvert fall ikke stå på det, forsikrer han.

Nå har KIL kun fem kamper på å berge plassen. Ingen hadde forventet poeng borte mot serielederen, og dette var den definitivt tøffeste kampen som gjensto. Det er fortsatt sju poeng opp til Grorud på kvalikplass, men Oslo-laget har en kamp tilgode. Øygarden passerte for øvrig KIL på tabellen med sin sterke borteseier mot Raufoss. Det betyr at KIL før søndagens hjemmemøte med Sandnes-Ulf ligger på jumboplass. Men med samme innsats mot Sandes-Ulf som det KIL har vist i det siste, så er det lov å håpe på tre poeng og hjemmeseier.

Espen Nystuen var naturlig nok langt nede etter kampen, men hyller spillerne sine for måten de gjennomførte 90 minutter pluss tillegg.

– Det holdt dessverre ikke helt inn, selv om det var en bortimot perfekt gjennomført kamp fra vår side. Jeg vil hylle gutta for jobben de gjorde. Vi hadde divisjonens beste lag i kne på bortebane, og vi må ta med oss at vi er gode om dagen og skal slå tilbake med tre poeng mot Sandnes-Ulf, sier han.

Powered by Labrador CMS