Kongsvinger idrettsråd håper at mer istid vil føre medlemmene tilbake til blant annet KIL Ishockey, Kongsvinger Kunstløp og Kongsvinger Skøyteklubb.
Kongsvinger idrettsråd håper at mer istid vil føre medlemmene tilbake til blant annet KIL Ishockey, Kongsvinger Kunstløp og Kongsvinger Skøyteklubb.

Får gå på isen tidligere

Kongsvinger kommune har lyttet til brukerne av ishallen som ønsker mer istid. Nå flyttes tidspunktet for å komme på is frem med en uke.

Publisert

sine nettsider onsdag skriver Kongsvinger Ishockey at målet nå er å ha isen klar til mandag 9. august, med økende bruk fra helgen 14. august.

— Da kan vi komme på isen før skolestart, noe vi ser på som viktig for våre lag i forberedelsen til en sesong som forhåpentligvis kan gjennomføres "som normalt", og ikke minst at det gir oss en mulighet til å kunne starte tidligere med rekruttering.

Mitt Kongsvinger skrev forrige uke om at barn og unge forsvinner fra hallen. Kongsvinger idrettsråd registrer et frafall på hele 22,6 prosent blant medlemmer i KIL Ishockey, Kongsvinger Kunstløp og Kongsvinger Skøyteklubb.

Motivere til økt aktivitet

Kongsvinger idrettsråd ba forrige uke kommunen om tidligere oppstart til høsten. Leder Kent Roger Granseth utrykte ønske om å komme i gang med treninger tidligere, og at mer istid vil motivere til økt aktivitet.

— Vi fikk tilbakemeldingen i dag tidlig og at kommunen fremskynder tidspunktet. Det er en veldig gledelig beskjed, og at kommunen er med på laget når det gjelder å få idretten i gang igjen, sier Granseth onsdag.

— Håpet er at dette vil gjøre at medlemmene kommer tilbake: Senior-ishocket har ikke fått drevet normal trening på over ett år, kamper har det ikke vært i noen særlig grad for noen aldersklasser. Mange mister motivasjonen, å komme godt i gang til høsten kan være bra for å få folk i gang igjen.

Vi er glade for at Kongsvinger kommune gir oss denne muligheten, skriver også hockeyklubben, som nå oppmoder til dugnadsinnsats:

— Alt er fremdeles avhengig av dugnadsinnsats fra oss brukere, mer informasjon til lagene kommer om ikke lenge, men dere kan allerede nå ha i bakhodet at om vi skal nå målet har vi et stort dugnadsbehov ukene 29-30-31, og lagene må stille med hjelp for at vi skal bli ferdig så tidlig som mulig.

Powered by Labrador CMS