Kongsvinger kommune, rådhuset
Kongsvinger kommune, rådhuset

Mottar 1,8 millioner til sommerskole

Kongsvinger er blant kommunene som har søkt om tilskudd til sommerskole.

Publisert Sist oppdatert

Dette året har barn i hele landet mistet viktig skoletid. Likevel har ikke alle kommuner søkt om midler til sommerskole som kan gi faglig påfyll for elevene, melder NTB.

Regjeringen har bevilget 500 millioner kroner til kommunene som skal arrangere sommerskolen. 228 av kommunene har søkt tilskudd.

Kongsvinger kommune er blant kommunene som har søkt, og vil få overført 1.793.800 kroner til sommerskole. Nesten 1,8 millioner.

Dette skal skape et tilbud til sommeren for elevene, men det er opp til kommunene om bestemte elevgrupper skal prioriteres.

Regjeringen pålegger ikke lærerne å jobbe til sommeren. De oppfordrer heller kommunene å ansette studenter som trenger sommerjobb.

– Dette er en mulighet for elever fra 1. til 10. klasse til å få en arena der de kan delta i sosiale og kulturelle aktiviteter og få faglig påfyll, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) som understreker at sommerskolen ikke er erstatning for skolen, men et viktig supplement.

Melby sier at strenge smitteverntiltak flere steder har gjort at mange elever har hatt et skoleår med hjemmeopplæring og undervisning på rødt nivå. Målet er at sommerskolen skal kompensere for noen av de faglige og sosiale følgene som pandemien har hatt for barn og unge.

Det skal være gratis for barna å gå på sommerskolen.

Powered by Labrador CMS