Tok du bussrute 105 mellom Kongsvinger og Hamar i forrige uke, så oppfordres du til å teste deg.
Tok du bussrute 105 mellom Kongsvinger og Hamar i forrige uke, så oppfordres du til å teste deg.

Koronasmittet bussjåfør kjørte mellom Kongsvinger og Hamar

Hvis du var av dem som var passasjer på bussrute 105 mellom Kongsvinger og Hamar, via Elverum, i forrige uke, så oppfordres du til å teste deg.

Publisert Sist oppdatert

Det er Østlendingen (bak betalingsmur) som skriver at sjåføren på ruta har fått bekreftet covid-19. Bussjåføren kommer fra Grue.

Fagleder for rutetilbud i Innlandstrafikk, Tommy Forseth forklarer til avisen at det derfor er umulig å si hvor mange passasjerer den aktuelle sjåføren har fraktet. I og med at billettsystemet til Innlandstrafikk er anonymt, er det også umulig å si hvilke passasjerer som har vært om bord på bussen. Men det er på det rene at det er registrert hele 5.615 reisende på billettmaskinene i bussene.

Forseth opplyser videre at det ikke er iverksatt noen spesielle tiltak om bord på bussene som følge av den koronasmittede bussjåføren.

– Selskapene som kjører for oss har ekstra tiltak med tanke på renhold og spriting om bord i bussene. Slik har vi hatt det under hele koronaperioden. Smittevernet om bord er rimelig godt ivaretatt, vil jeg si, sier Forseth til Østledningen.

Ingen passasjerer er så langt bekreftet smittet av koronaviruset, så langt Innlandstrafikk kjenner til.

Powered by Labrador CMS