Kjørte på syklist, kjeftet og stakk av

På tirsdag ble syklist Erik Kirkemo truffet av en bil da han krysset veien.

Publisert Sist oppdatert

Hendelsen skal ha skjedd litt etter klokken 10:00 tirsdag morgen på fotgjengerfeltet foran Vinger hotell.

– Jeg så at det kom en bil fra høyre som stoppet opp og da jeg kastet et blikk ned til venstre mot Kongsvinger så jeg ikke at det komme noen derfra heller. Jeg sto helt stille før jeg begynte å sykle over veien, jeg satt da på sykkelen, noe jeg kanskje ikke skulle gjort. Men jeg var over halvparten av veien når det smalt, forteller Kirkemo.

Bilen skal ha truffet baksiden av sykkelen hans og sendt ham flyvende. Kirkemo forteller at det mirakuløst nok ikke ser ut til å ha blitt gjort synlige skader på verken han eller sykkelen hans. Han beskriver det som at han nå føler seg mørbanket, og nevner at han skal inn til sjekk hos lege på onsdag.

Ble kjeftet ned

Han sier personen som kjørte på ham var en mann i 60-årene med en grå SUV, som kom kjørende vestfra. Etter kollisjonen skal denne mannen ha stoppet, gått ut av bilen og kjeftet på Kirkemo. For så å satte seg inn igjen i bilen og kjøre videre i retning Norsenga.

– Han ga meg huden full og spant videre, så kom hun som stoppet først ut av bilen og hjalp meg.

Dette vitnet skal ha hjulpet Kirkemo opp og notert tallene på mannens bilskilt, men ikke ha rukket å notere seg de to forbokstavene på skiltet. Kirkemo og vitnet kontaktet så politiet og ga dem tallene og sin beskrivelse av hendelsen.

Ber flere melde seg

Kirkemo sier det skal ha vært flere vitner til stede, og ber nå disse om å melde inn det de så til politiet. Han etterspør spesielt en person som skal ha stått på den nærliggende bussholdeplassen og tatt bilder av hendelsen.

Operasjonsleder hos politiet i Innlandet, Stig Holstad Hansen, sier utrykningspolitiet ble varslet om hendelsen kort tid etter den skjedde. UP har nå videremeldt saken til Kongsvinger politistasjon, som skal jobbe videre med den fra onsdag.

Powered by Labrador CMS