Slik var skiforholdene ved Speismark mandag.
Slik var skiforholdene ved Speismark mandag.

Se oversikt over skiløyper i og rundt Kongsvinger

Med minussgrader og sol ble det endelig skikkelig vintervær igjen, og her finnes det flere gode muligheter dersom du ønsker å legge ut på skitur i vintersola.

Publisert Sist oppdatert

Selv om det noen steder fortsatt må til noen kuldedøgn for å få frosset åpne vann, er det flere steder drømmeforhold i skiløypene rundt deg. Da Mitt Kongsvinger etterlyste tips på turforslag på Facebook mandag kom det inn mange gode forslag.

Det beste er å gå inn på skisporet.no, der det finnes oppdatert informasjon både om turforslag, tidspunkt løypene er preparert samt parkeringsmuligheter.

Flere av kommunens idrettslag har også egne sider på nettet med utfyllende informasjon, som Austmarka idrettslag, som på Facebook har delt meldingen fra Tussevangen vel om at løypene på Kopparsmyrene nå er kjørt opp.

Vintersola viser seg frem! Hold deg oppdatert på været i Kongsvinger

I selve Kongsvinger er det også mange muligheter. For mange er Speismark kanskje det beste alternativet. Når sola titter fram, gir en tur på de lange myrene i retning Eidskog eller Sør-Odal en følelse av å ha kommet på høyfjellet bare noen minutters kjøring fra sentrum av byen.

Populære er også løypene til KIL Ski innover mot Tjernsli. Her er det nå kjørt opp både fra Sæter og Vangen, og løypene herfra møter sporkjørerne fra Sør-Odal der du kan ta deg helt over til populære Trondsbu. Tilgangen herfra kan du også få ved å starte fra Brandval.

Også på Lundersæter er det fine forhold nå og løypene er kjørt opp fra Øyermovegen. På idrettslagets nettside opplyses de om at de kommer til å kjøre opp flere steder så fort bekker/myrer fryser til og blir trygge å kjøre på.

— Vi benytter skisporet.no til å spore alle løyper vi kjører opp, så dere kan følge med der etterhvert, skriver Lunderseter IL og oppfordrer om at det ikke parkeres uforsvarlig.

I Kongsvinger sentrum bruker mange også de flotte forholdene på Liermoen.

Der har ildsjelene fra Granli IL stått på hele døgnet på det nye året med å produsere kunstsnø for å sikre best mulig forhold og være skodd for eventuelt mildere vær. Spormaskinen er i gang på de mange traseene rundt golfbanen, og takket være iherdig innsats kan Liermoen nå endelig ønske velkommen til gode skiforhold.

Følg @mittkongsvinger på Instagram og del bilder fra skituren med oss: #mittkongsvinger

Powered by Labrador CMS