Medarbeider ved Langelandhjemmet har testet positivt for koronavirus

Publisert Sist oppdatert

Kongsvinger kommune deler i en oppdatering på Facebook mandag kveld at en medarbeider ved Langelandhjemmet har testet positivt på korona. Rutinemessig er alle nærkontakter informert, satt i karantene og testes fortløpende.

Det innføres besøksstopp ved en avdeling frem til 30.11, alle aktuelle pårørende er informert.

Tjenestene ved sykehjemmet er tilpasset syke eldre med svært omfattende pleie- og omsorgsbehov. Det gis tilbud om avlastnings, lang- og korttidsopphold for opp til 76 beboere, skriver kommunen på sine hjemmesider.

Søndag fikk Kongsvinger kommune også tre nye smittetilfeller av covid-19. Disse tre har ingen sammenheng, skriver kommunen.

I forbindelse med smittetilfellet på Marikollen skole ble 1. og 2. trinn og mange ansatte søndag satt i midlertidig karantene frem til svar på prøver foreligger. Ifølge Glåmdalen, som har snakket med rektor Arne Nøkling, har skolen mandag kveld kommet med nye tiltak og 170 elever må holde seg hjemme fra skolen.

— Per nå kan vi ikke si noe om hvor smitten kommer fra. Kongsvinger kommune vil komme med oppdatert informasjon så snart testsvar foreligger. Svartid på testing er tilbake på normalen, ca 1-3 dager, skriver kommunen, som minner om at det er viktig at alle følger de grunnleggende rådene:

  • Hold avstand
  • Ha god hånd- og hostehygiene
  • Holde seg hjemme når man er syk
  • Begrens antall nærkontakter
  • Hold dere mest mulig hjemme
  • Ha minst mulig sosial kontakt med andre
Powered by Labrador CMS