Varsler flere fartskontroller

De siste dagene har UP avholdt flere trafikkontroller i kommunen. Politiet trapper opp fokuset på fart denne uken.

Publisert

Det melder politiet i Innlandet på Facebook.

«Vårt formål er å redusere antall drepte og hardt skadde. Vi oppfordrer alle sjåfører om å overholde fartsgrensene, kjøre rusfri og være en oppmerksom sjåfør - hver dag», skriver politiet.

Distriktsleder for UP i Øst politidistrikt, Kai Voldengen, sier til Mitt Kongsvinger at dette er en uke politi over hele Europa vil ha fokus på fart, og dette spesielt om våren.

– Denne uka har politiet ekstra fokus på fart, sammen med europeiske politikollegaer i ROADPOL (Europeisk trafikkpolitisamarbeid). Målet er å redusere drepte og hardt skadde. I 35 prosent av dødsulykkene i perioden 2010-2019 har for høy fart etter forholdene, eller godt over fartsgrensen, vært en medvirkende faktor.

– UP gjennomfører daglig fartskontroller og derfor blir vår deltagelse en videreføring av vårt daglige arbeid. Vi konstaterer hver år at fartsnivået har en tendens til å øke med tørr/bar veg på våren, forteller han.

De siste dagene har UP avholdt flere trafikkontroller i kommunen.

Både ved Granli og Brandval ble det utskrevet bøter og førerkortbeslag - hele fem ved Brandval Vestre Solørveg, hvor høyeste hastighet var 109 km/t i 60-sone

Powered by Labrador CMS