Riksteatret kommer til barna

Riksteatret kommer til barna i Kongsvinger når Norge nå forsiktig åpnes igjen. «Høna, egget og reven» er en helt ny teaterforestilling for de minste, som spilles på Rådhus-Teatret søndag 18. april kl 17:00.

Alle nødvendige smittevernstiltak vil bli fulgt, så det blir helt trygt å gå i teater, skriver Riksteatret i en pressemelding.

— Å være et teater for hele landet handler om å invitere til magiske teateropplevelser for folk i alle aldre. Noen ganger spiller vi klassikerne som mange kjenner fra før, andre ganger er det deilig å kunne by på ferskvare, som denne nyklekkede teaterforestillingen for de minste, sier teatersjef Arne Nøst.

På teatret møter publikum den lille Høna, en selvopptatt og smånervøs eggemor, som plutselig oppdager at Egget hennes borte. Sammen med Reven, en smart og sosial type, legger hun av sted på jakt etter det bortkomne Egget.

Det blir en spennende og verdensomspennende reise. Underveis møter de mange forunderlige typer som en struttende og streng strutsemor, en pertentlig og plettfri pingvinfar, en hær hodeløse lus og en kappende, kuttende krokodille-kokke. Høna prøveruger mange egg, men ingen av dem føles helt riktig.

«Høna, egget og reven» av Nelly Winterhalder er en morsom forestilling om vennskap, tilhørighet og motgang, og om ban som blir annerledes enn foreldrene hadde forventet. Gunnar Eiriksson har regi på forestillingen, som har fått gode kritikker.

Pressen skriver:

«Veldig fengende, humørfylt og fullt av overraskelser»

Dagsavisen

«Morsomt teater for de minste (…) "Høna, egget og reven" oppleves som et friskt, lite pust»

Vårt Land

«Magisk barneteater om høner og egg (…) Det er fantastisk vakkert.»

Aftenposten

«Ein munter, moderne variant av eventyrformelen dreg ut på vegen.»

Dag og Tid

Powered by Labrador CMS