Skihytta på Tjernsli var et populært turmål for mange i helga.
Skihytta på Tjernsli var et populært turmål for mange i helga.

Populær åpning av skihytta

I helga ble dørene til skihytta på Tjernsli åpnet for sesongen. Det satte folk stor pris på. Både lørdag og søndag var det jevn trafikk.

Publisert Sist oppdatert

Det kan virke som om lokalbefolkningen har ventet på at det skulle bli gode skiforhold, for i helga var det mange som pusset støvet av langrennskiene og tok sesongens første skitur. For flere var målet å besøke skihytta på Tjernsli.

Simen Forfot er kontaktperson for skihytta på Tjernsli.
Simen Forfot er kontaktperson for skihytta på Tjernsli.

– Det har vært ganske jevnt trøkk begge dager. Heldigvis har folk kommet til forskjellige tider - noe vi er glad for i disse koronatider. Slik situasjonen er nå, har vi begrenset med bord og stoler inne - for vi kan ikke ha for mange inne i hytta av gangen, sier Simen Forfot, som er kontaktperson for skihytta. Han var innom skihytta begge dager, og forteller at bålpanna også ble fyrt opp og det ble grillet pølser.

Forfot beskriver langrennsforholdene som gode, tatt i betrakning den snømengden vi har.

– Vi skulle nok gjerne hatt 10 centimeter til med snø. På enkelte steder, som på myrer, kunne det vært bedre. Mens andre steder er forholdene veldig fine, sier han.

Det kan virke som om mange setter pris på åpen skihytte i en litt annerledes tid. Da kommer de seg ut og treffer folk i skiløypa.

– Jeg tror det er mange som koste seg ute i helga, understreker han.

Powered by Labrador CMS