Sommeren står for tur: Dette er reglene for årets avslutninger

Dette er de gjeldende reglene i Kongsvinger for arrangementer og sosiale sammenkomster, i det som er tiden for avslutninger i barnehage og skole.

I forbindelse med en uoversiktlig smittesituasjon, har Kongsvinger kommune bestemt at skolene skal være på gult nivå ut sommerferien, sier kommunelege Camilla Kvalø Smedtorp.

Forrige uke oppstod det et nytt smitteutbrudd i kommunen, men det har vært betydelig lavere smitte denne uken, og med ingen nye tilfeller påvist i helgen.

— Gult nivå gir også litt mer forutsigbarhet for alle involverte, påpeker kommunelegen.

Statsforvalteren i Innlandet har sendt et skriv til landets kommuner i forbindelse med tiden for sommeravslutninger. De generelle reglene, passer bra med gult nivå mener kommunelegen.

— Vi har per nå ikke behov for å sette inn strengere lokale tiltak.

Dette gjelder - råd og regler

Lærere/foresatte som skal være arrangører må sette seg inn i gjeldende råd for arrangementer. Det kan altså være strengere regler lokalt, og det er viktig å sjekke hva som gjelder i den enkelte kommune.

Sommeravslutninger

Avslutninger for barnehageavdeling eller skoleklasse regnes normalt som en privat sammenkomst på offentlig sted, koronaforskriften sier at det kan være 20 personer innendørs eller 30 personer utendørs. Hele kohorten fra barnehage eller barneskole kan samles til egen avslutning, og det er mulig å ha med et nødvendig antall voksne som kan hjelpe til.

Vitnemålsavslutninger

Hvis skolen er arrangør, er det mulig å gjennomføre vitnemålsavslutninger. Dette regnes som kulturarrangement og det er lov å være inntil 200 personer innendørs hvis det er plass i lokalet de sitter på faste tilviste plasser. Samlinger etter slike seremonier er å anse som private sammenkomster på offentlig sted, og samme regler som for sommeravslutning i barnehage og skole, gjelder.

Flere råd for arrangementer og sosiale sammenkomster på helsenorge.no og på Folkehelseinstituttets sider

Powered by Labrador CMS