Andreas Smedplass i samtale med keepertrener Johan Martin Lianes.
Andreas Smedplass i samtale med keepertrener Johan Martin Lianes.

Nå vil Andreas bli førstevalget

Andreas Smedplass har ventet utålmodig på å komme i gang med sesongen. Den talentfulle keeper har et klart mål om å bli førstevalget mellom stengene.

Publisert

Uten å ha gjort seg bort, ble Andreas vraket i fjor da KIL hentet den rutinerte franskmannen Riffi Mandanda. Han har ikke lagt skjul på skuffelsen over å ha blitt plassert på benken. Dette er nå glemt.

– Jeg har lagt bak meg det som skjedde i fjor, og er topp motivert for å gå på en ny sesong. De siste to ukene har jeg gledet meg voldsomt til at vi skulle komme i gang med treningene igjen, sier han.

19-åringen fikk 13 kamper i fjor, hvorav to som innbytter. Nå satser han på at 2021-sesongen blir året hvor han fremstår som det klare førstevalget. Mye tyder på at den finske keeperen Saku-Pekka Sahlgren er ferdig i KIL, selv om ikke noe er offisielt. Familien har reist hjem til Finland, og selv sliter Saku-Pekka med et skadet kne. Dermed ligger veien åpen for Andreas Smedplass.

– Jeg skal i hvert fall gjøre alt jeg kan for å tilrive meg den plassen. Målet mitt er å bli KILs førstekeeper i 2021, sier han bestemt.

– Hva tenker du om KILs muligheter i år?

– Det er en tøff liga og vi må gi alt i hver eneste kamp. Gjør vi det, så bør vi være i toppen, sier han.

Powered by Labrador CMS