GOD PÅSKE!

Påskehilsen fra Austmarka barnehage - Se bildene

Snart står påskeferien for tur, også for barna i Austmarka barnehage. Den siste ukene har de hatt en rekke påskeaktiviteter, som barnehagen har dokumentert på sin Facebook-side.

Mitt Kongsvinger har fått tillatelse til å dele påskebildene videre til våre lesere. I den forbindelse har vi også tatt en prat med pedagogisk leder i Austmarka barnehage, Cathrine Rindal, over telefon.

Koronarestriksjoner har gjort at det er strengere for besøkende. Også når barna leveres og hentes er det av kun en forelder. Derfor har de i denne perioden tatt i bruk Facebook i stor grad, for at foreldre og andre kan få et innblikk i hverdagen i barnehagen. Responsen har vært god, også på de seneste tidens påskebilder.

Austmarka barnehage er en privat barnehage. De har nitten barn på stor avdeling (3-6 år) og syv barn på avdelingen småbarn (1-2 år). Påskeaktivitetene begynte de i år med i forbindelse med barnehagedagen, som markeres over hele landet 9. mars.

Barnehagedagen, som fokuserte på natur og miljø, har sitt eget motto: «Små steg for kloden».

— Vi samlet inn til gjenbruk og resirkulering. Barna fikk være med på å se hvordan vi kan bruke ting på en annen måte, og ikke bare kaste. Da kom vi opp med det som vi kaller for "Gubbene": De er laget av nylonstrømpebukser, fylt med sagflis, pyntet med knapper og ting vi har hatt liggende. Også har vi sådd gressfrø. Så har barna fått vannet og fulgt med, sier Rindal.

Og ungene har vært spente i prosessen, kan barnehagelederen fortelle.

— De sjekket "Gubbene" hver dag, men det skjedde ikke noe særlig. Men når barna kom tilbake på mandag, og da hadde de fått grånt hår. Det er ingen av "Gubbene" som er like, barna har også gitt de navn.

Austmarka barnehage er en livsgledebarnehage. Livsgledebarnehage er et konsept som eies og drives av Livsglede for Eldre. En livsgledebarnehage er med på å skape glade og meningsfulle dager for eldre i sitt nærmiljø. Austmarka barnehage har et tett samarbeid med Austbo HDO.

— Barnehagen ligger jo i kjelleren på Austbo, vi har pleid å være oppe i salen annenhver fredag og hatt aktiviteter med de eldre. Det har vi ikke fått hatt dette det siste året. Løsningen ble at vi fikk skiløyper kjørt opp i hagen på Austbo. Så har barna gått på ski og skapt litt aktivitet rett utenfor Austbo.

— Denne uken kledde vi oss ut som påskekjerringer og delte ut påskebrev og godis på Austbo. Flere av barna i barnehagen har oldeforeldrene der og lagde påskebrev til oldemor og til oldefar.

Sang og musikk hører også til påsken i barnehagen. De klassiske dorull-påskekyllingene er laget. Den tradisjonelle påskefrokosten, som har pleid å være med foreldrene, ble i år påskelunsj for ungene. Men det blir også litt læring om påsken som høytid:

— De fleste barna forbinder påsken med påskeeggjakt og hytta. Barnehagen prøver å gi et innblikk i at det er en religiøs årsak til at påsken ble feiret. Barna sitter der med litt store øyne når vi forteller om Jesus på korset, sier Rindal.

Powered by Labrador CMS