Uno Arnesen i foreningen Byen Vår og Gry Høgberg styreleder i KIL Turn håper på å selge mange juletrær før jul

De håper å selge 500 juletrær

Hver eneste dag fram til jul kan du få kjøpt kortreiste juletrær på rådhusplassen i Kongsvinger. Foreningen Byen vår og KIL Turn har gått sammen om å selge juletrær, julenek og brukervennlige juletreføtter. Her er det både bål og julemusikk for å sette den rette julestemningen blant alle juletrærne som skal selges før jul.

Publisert Sist oppdatert

Ideen om å selge juletrær oppstod tidligere i år da Uno Arnesen, daglig leder i Foreningen Byen vår ble kontaktet av Opaker gård i Grue med spørsmål om de ønsket å selge juletrær fra gården i Kongsvinger.

– Vi har aldri solgt juletrær tidligere, men basert på erfaringene Opaker gård har hatt med salg på Kirkenær og Flisa så ville vi prøve.

– Å selge juletrær krever mye ressurser og derfor slo vi oss sammen med KIL Turn som vi har hatt godt samarbeid med også tidligere, sier Arnesen.

Viktige inntekter for KIL Turn

Gry Høgberg, som er styreleder i KIL Turn, er glad for samarbeidet med Byen vår.

– Vi har vanligvis to årlige oppvisninger der vi har billettinntekter, samt inntekter fra kiosk og loddsalg. Begge disse arrangementene er av naturlige grunner avlyst i år. Derfor blir juletresalget en viktig inntektskilde for idrettslaget, sier Gry Høgberg.

KIL Turn har ca 300 aktive utøvere og det er foreldre og utøvere som skal stå for salget på rådhusplassen.

– Jeg er veldig glad for at foreldrene stiller opp på denne dugnaden, og det har ikke vært noen problemer med å fylle opp vaktlistene.

For å fylle opp alle vaktlistene stiller laget med nesten 100 foreldre og utøvere som skal selge juletrær til inntekt for KIL Turn.

I en stor haug av juletrær jobber Leif Ivar Aanerud fra KIL Turn med å finne frem rett tre til en kunde.

Håper å selge 500 juletrær

Juletrærne er av typen norsk fjelledelgran og kommer fra Opaker gård i Grue. Gården startet juletreproduksjon i 2012 og det er disse trærne som selges på rådhusplassen i Kongsvinger.

Det er trær av alle størrelser og former. Noen lange og slanke, andre korte og tykke. Foreningen Byen vår og KIL turn har fått levert 200 trær foreløpig, men Uno Arnesen er optimistisk og håper på å få solgt minst 500 trær før jul.

– Det finnes flere juletreutsalg i byen, men det er nytt at det selges trær på rådhusplassen, sier Arnesen.

Smart juletrefot

I tillegg til juletrær tilbyr man også en «easy-fix» juletrefot.

– Med denne foten skal det ikke være noe problem å få satt opp et tre enkelt og greit hjemme lover, Uno Arnesen.

Trærne som selges leveres med et forboret hull nederst på stammen som brukes til enkelt å skru treet ned på foten.

Uno Arnesen lover problemfri montering av årets juletre med denne juletrefoten

Også småfuglene har man tenkt på med julenek fra Nugguren ved Brandval, som også kan kjøpes på juletreutsalget på rådhusplassen i Kongsvinger nå før jul.

— Blir dette en suksess salgsmessig så håper vi å kunne gjøre dette til en ny tradisjon for KIL Turn, sier Gry Høgberg, noe Uno Arnesen i Byen Vår også håper på.

Juletreutsalget på rådhusplassen har åpent hverdager fra kl 16-20 og lørdag og søndag fra kl 12-16 frem til lille julaften.

Trærne pakkes inn i et nedbrytbart nett for enkel frakt hjem.
Powered by Labrador CMS