Assisterende butikksjef Veronica Kristensen (t.v.) og butikksjef John Ellingsen i Meny Kongssenteret vil sammen med de øvrige ansatte bruke munnbind i tiden fram til jul. Det er til det beste både for kunder og ansatte. For ordens skyld kan vi opplyse at de begge smiler bak munnbindene.

På med munnbind for Meny-ansatte

Julehandelen i dagligvarebutikkene kan bli både tett og risikofylt. De ansatte i Meny på Kongssenteret tar sine forholdsregler.

Publisert Sist oppdatert

Fra og med fredag 13. november vil du se de Meny-ansatte som oppholder seg ute i butikken med munnbind. Det er på ingen måte for å skremme, understreke et alvor eller lage enda større avstand – det er bare et nødvendig tiltak for de ansatte til å ta vare på egen og kundenes trygghet.

— Vi vil at det skal være mest mulig trygt å handle her hos oss. I Løpet av de siste dagene har vi sett at kundene blir stadig mer opptatt av julehandelen, det blir flere kunder samtidig i butikken, og det gjør at det ikke lenger er så enkelt å holde avstand. Dette er bare et enkelt tiltak som kan være med på å hindre smitte, både for oss ansatte og dem som er kunder, sier butikksjef John Ellingsen til Mitt Kongsvinger.

73 kunder samtidig

Flere tiltak blir satt inn i løpet av de nærmeste dagene og ukene dersom behovet melder seg. Sammen med assisterende butikksjef Veronica Kristensen har Ellingsen forberedt julehandelen i Kongsvingers eneste butikk med ferskvare- og fiskedisk nærmest i detalj.

— Butikken kan ha 73 kunder samtidig inne, og dette vil vi passe godt på i tiden som kommer. Det blir mer trafikk i stadig større deler av åpningstiden, og vi vil sette inn fysiske sperrer og vakt for å påse at det ikke er for mange inne og handler samtidig, fortsetter de to Meny-sjefene.

Det er slett ikke for å skremme kundene unna butikken, men nok et tiltak for å holde på tryggheten for alle dem som skal handle inn til jul – og alle de ansatte som skal påse at varene står tilgjengelig i butikken.

Mange planlegger godt

Samtidig er de to full av beundring over den måten kundene tross alt tilpasser seg utviklingen og stadig flere ulike smittevernstiltak.

— Det virker som om flere har vært gode til å planlegge julehandelen i år, og er tidligere ute enn vanlig. Det lover godt. I tillegg kan det være lurt å handle tidlig på morgenen eller senere på ettermiddagen og kvelden hvis man kan. Fredager og lørdager mellom kl 11 og 17 er det desidert mest trykk her, så da er det også fint om man finner seg et alternativ, opplyser John Ellingsen og Veronica Kristensen.

Powered by Labrador CMS