Etter hva Mitt Kongsvinger erfarer så blir Johan Wennberg snart presentert som hovedtrener for KIL.

Johan blir trolig ny KIL-trener

Johan Wennberg er etter det Mitt Kongsvinger erfarer svært nær ved å bli KILs nye hovedtrener. Samtidig jobbes det med en ny rolle til Mika Lehkosuo.

Publisert Sist oppdatert

Arvika-gutten Johan Wennberg kom til KIL foran 2015-sesongen, og fikk med seg nesten 100 kamper, inkludert cupfinalen mot Rosenborg i 2016, før midtbanespilleren forlot klubben etter 2017-sesongen, til fordel for Florø. Der fikk han en lei skade, og valgte til slutt å legge opp da KIL Toppfotball i fjor vinter fristet han med en jobb som trener for B-laget. Svensken har også trent Florø 2. I tillegg til trenerengasjementet i KIL Toppfotball har han vært sportslig leder for KIL Fotball i 2020. 29 år gamle Wennberg blir sett på som et stort trenertalent, og har selv jobbet målrettet mot en trenerkarriere etter at han ble tvunget til å legge opp.

- Det har gjort noe med motivasjonen med å ta seg tilbake på banen. Jeg har lenge visst at jeg ønsker å gå denne veien etter endt karriere, og nå skjer det tidligere enn planlagt. Jeg er veldig glad for muligheten KIL gir meg, sa Johan Wennberg til kil.no da han signerte for klubben i fjor vinter.

På spørsmål om hvordan han er som trener, svarte Wennberg dette:

- Jeg er en trener som er engasjert, som stiller høye krav og som vil få spillerne til å tro på seg selv. De må by på seg selv, utfolde seg og ikke være redde for å gjøre feil.

Mitt Kongsvinger har vært i kontakt med Wennberg, som ikke ønsker å kommentere om han er aktuell som KIL-trener.

Heller ikke Espen Nystuen, KILs daglige leder og sportslige leder, er pratesjuk når vi spør han om saken. For noen dager siden uttalte han at KIL håper på å kunne presentere det nye trenerteamet til uka.

– Vi har ikke signert noen ny trener. Å kaste frem navn blir bare spekulasjoner, sier Nystuen.

– Kan du bekrefte at Johan Vennberg er aktuell som trener?

– Jeg kommenterer ikke noe før ting er klart. Da skal du få vite det, sier Nystuen.

Foran fjorårssesongen signerte finske Mika Lehkosuo toårskontrakt som KIL-trener, men måtte tre til side etter skuffende resultater. Gjennom hele høsten har Nystuen skrytt av profesjonaliteten og fotballkunskapene til finnen, som bidro som sparringpartner og med analyse etter at han gikk av som trener. Så langt Mitt Kongsvinger har erfart jobbes det også med at Lehkosuo skal fortsette i klubben som analyseansvarlig. Men heller ikke det ønsker Nystuen å kommentere.

– Dette er bare spekulasjoner, og det kommenterer jeg ikke, sier han.

Powered by Labrador CMS