Espen Nystuen har har travle dager med å sysammen budsjett og opplegg for kommende sesong.

Håper på å presentere nytt trenerteam i neste uke

Espen Nystuen legger ikke skjul på at KIL Toppfotball har en vanskelig jobb foran seg, hvor klubben må redusere budsjettet med flere millioner kroner. I neste uke regner han med å kunne presentere det nye trenerteamet.

Publisert Sist oppdatert

Espen Nystuen forteller at KIL Toppfotball har evaluert og reflektert etter den begredelige fjorårssesongen. KILs daglige leder og sportslige leder holder kortene tett til brystet når det kommer til hvem som skal trene KIL neste sesong, men sier til Mitt Kongsvinger at de er nærme en løsning og at han regner med at klubben kaller inn til en pressekonferanse i neste uke.

– Toni Huuhka har reist hjem til Finland, og det blir endringer i trenerteamet, sier han.

– Hva skjer med Mika Lehkosuo, er han aktuell for å gå inn igjen som trener?

– Vi har en god dialog med Mika.

– Betyr det at han vil bli løst fra kontrakten og reiser hjem til Finland?

– Jeg tror ikke han reiser hjem til Finland.

– Er han aktuell som trener neste sesong?

– Vi håper å presentere trenerteamet i midten av januar, altså i neste uke. Noe mer vil jeg ikke si om den saken, sier en hemmelighetsfull Nystuen.

– Er du aktuell som trener for KIL kommende sesong?

– Nei.

Selv om KIL nå er å finne på nivå tre, mener Nystuen at mange anser det som en attraktiv jobb å trene laget.

– Treneryrket handler ofte om timing hvis du skal skaffe deg et navn i bransjen. Jeg kjenner mange trenere, og erfarer at det å trene KIL i 2. divisjon for å bygge seg et navn ved å ta klubben opp igjen, vil være attraktivt, påpeker han.

En rekke spillere har forsvunnet fra KIL etter nedrykket, og det er usikkert hvor aktiv Nystuen blir på spilllermarkedet.

– Men det er vel åpenbart at du må hente en del nye spillere?

– Er det åpenbart at vi må ha så mange nye? Vi har 14 spillere på kontrakt, i tillegg til talentfulle juniorer. I fjor hadde vi en uvanlig stor stall på grunn av koronasituasjonen og tett kampprogram. Så bred stall kommer vi ikke til å ha i år, sier Nystuen, og innrømmer at budsjettposten for spillerlønninger vil bli kraftig redusert i 2021.

– Vi vet ennå ikke helt hvordan ting blir, men må selvsagt kutte kraftig på kostnadssiden. Vi har en god og positiv dialog med de største samarbeidspartnerne, og opplever at vi har lojale og gode støttespillere. Men det gjenstår å lande forhandlingene og få signaturen. Vi mister 4,7 millioner kroner i TV-penger, og det er fortsatt også usikkert hvordan koronasituasjonen vil slå ut denne sesongen. Så det er vanskelige å være veldig konkret hvordan ting blir, det er mange x-faktorer, understreker han.

– Simon Marklund har uttalt til sin svenske lokalavis at han vil bort fra klubben. Er det noe nytt der?

– Simon har gitt beskjed om at han ser seg om etter en ny klubb. Men han er under kontrakt, og den klubben han eventuelt skal til må betale det vi krever. Og vi har ennå ikke fått noen bud på han.

– Adem Güven signaliserte sterkt ved sesongslutt at han ønsker å hjelpe KIL tilbake til OBOS-ligaen. Blir han med videre?

– Adem er en klubblegende som har bidratt positivt over mange år. Vi har god dialog med Adem, og vil ha han med videre. Men det avhenger av økonomien, og vi må ikke foreta oss noe overilt.

Spillerstallen

Følgende spillere er på kontrakt:

Saku-Pekka Sahlgren – ut 2021

Andreas Smedplass – ut 2022

Per-Magne Steiring – ut 2022

Victor Grodås – ut 2021

Daniel Lysgård – ut 2021

Christian Røer – ut 2021

Matias Aadnøy – ut 2022

Mahmoud Laham – ut 2021

Mathias Gjerstrøm – ut 2022

Simon Marklund – ut 2021

Martin Tangen Vinjor – ut 2021

Harald Holter – ut 2021

Martin Hoel Andersen – ut 2022

Ludvig Langrekken – ut 2022

– Fredrik Pålerud er også kontraktløs. Hva er situasjonen der?

– Han har ikke gitt noe klart signal på hva han ønsker, men jeg har en god dialog med han også. Når Fredrik finner ut hva han ønsker, så er jeg pragmatisk nok til å hjelpe han med å få til det.

– Hvilke signaler har du fått fra spillerne som er på kontrakt?

– Generelt kan jeg si at de har et ønske om å bidra til at KIL rykker opp. De føler et ansvar. Jeg er svært opptatt av at vi har en motivert spillertropp. Å rykke opp igjen er ingen selvfølge. Siden 2013 er det bare Ull/Kisa som har rykket ned og vunnet sin avdeling i 2. divisjon året etter. Det sier mye om hvor vanskelig sesong det blir for oss, og da må vi ha motiverte spillere, sier han.

KIL-spillerne starter med fellestreninger igjen 20. januar. I utgangspunktet ønsker klubben å trene mest mulig på Gjemselund på grunn av at de da kan trene på full bane. Men hvis været ikke tillater det, kommer de til å trekke inn i Storhallen.

Powered by Labrador CMS