Kjent skuespiller truet med koronasmitte

Mannen, som har hatt hovedrolle i kjente norske spillefilmer, oppsøkte legevakten i Kongsvinger og lagde kvalme fordi han ikke ble koronatestet. Han truet med å spre koronasmitte. I tillegg til dette og andre forhold er han i Glåmdal tingrett dømt til ubetinget fengsel.

Publisert Sist oppdatert

Politiet ble kontaktet av legevakten i Kongsvinger en sein kveld i mars. Legevakten opplevde skuespilleren som truende fordi de ikke ville koronateste han og ba han kontakte fastlegen i stedet.

Da politiet ankom legevakten ba mannen, som ikke er tilhørende i Kongsvinger, om skyss hjem av politiet. Mannen ble sint og truet med å spre koronasmitte da politiet ikke ville dette.

Mannen ble bortvist fra stedet i 24 timer, og svarte med skjellsord overfor politiet. Like etter denne hendelsen ble det meldt om mulig innbrudd hos Kongsvinger Optiske AS. Et vindu var knust, og politiet mistenkte raskt mannen, i og med at han hadde gått i den retningen.

Han ble pågrepet kort tid etter og hadde på seg tilsvarende pengebeløp som senere ble opplyst av butikkeier at var forsvunnet. Det var sedler som var rullet sammen, og tilsvarende rull ble altså funnet på tiltalte.

Han ble også dømt for blant annet et tilfelle av ruspåvirket kjøring i Kongsvinger, i tillegg til en rekke forhold andre steder i landet. Disse forholdene er i hovedsak trusler, narkotika, ruspåvirket kjøring og bæring av kniv eller lignende gjenstand på offentlig sted.

Skuespilleren ble dømt til en dom på ett år og to måneder fengsel. Straffen er en fellesstraff med en tidligere betinget dom. 60 dager er gjort betinget med en prøvetid på to år. 104 dager i varetekt kommer i fradrag.

Powered by Labrador CMS