Sønnen til fornærmede fortalte i retten at tiltalte var en kontrollerende person.
Sønnen til fornærmede fortalte i retten at tiltalte var en kontrollerende person.

Tenkte flere ganger på morens begravelse

Sønnen til kvinnen som påtalemyndigheten mener er utsatt for grov vold av samboeren, vitnet under rettssakens siste dag. Han har flere ganger vært engstelig for sin mor, og forteller at han flere ganger har tenkt på hennes begravelse.

Publisert Sist oppdatert

Under sin vitneforklaring i Glåmdal tingrett la han ikke skjul på at han har hatt et anstrengt forhold til den tiltalte mannen i 60-årene.

– Slik har det vært siden de ble et par. Jeg hadde hørt at han ikke var snill med sin forrige kone og hadde utsatt henne for psykisk mishandling. Derfor var jeg redd for at det også skulle skje med mamma, fortalte sønnen.

Raskt følte han moren ble utsatt for akkurat det samme. Han beskrev et forhold hvor tiltalte var svært kontrollerende og snakket nedlatende til henne.

– Men til oss andre i familien forsøkte han å få sympati ved å fortelle hvilken omsorg han hadde for henne og hvor synd det var på henne som var syk, fortalte han.

Sønnen, som var klar og tydelig i sitt vitnemål, fortalte at han kun hadde møtt moren alene to ganger på de 14 årene hun hadde vært sammen med tiltalte.

– Jeg tror ikke tiltalte ønsket at hun skulle møte meg eller andre i familien alene. Selv kom han mye på besøk til oss, helt til jeg ga klar beskjed om at neste gang fikk han ta med seg mamma. Da ble det slutt på besøk, sa han.

Sønnen la ikke skjul på at moren har store alkoholproblemer, og det ble enda verre etter at hun traff tiltalte.

– Jeg har vært svært redd for henne og hvordan problemene utviklet seg. Jeg har flere ganger tenkt på hennes begravelse, sa sønnen som fulgte de avsluttende vitneforklaringene og prosedyrene fra tilhørerbenken.

Powered by Labrador CMS