Det nasjonale skjenkeforbudet som ble innført av regjeringen 25. mars, kan oppheves, opplyser Helsedirektoratet i sin anbefaling til regjeringen.

Helsedirektoratet: Gjenåpningningen av Norge kan starte

Gjenåpningen av Norge kan starte fra fredag av, anbefaler Helsedirektoratet. Det innebærer blant annet flere besøkende og oppheving av nasjonal skjenkestopp.

I forrige uke la regjeringen fram sin gjenåpningsplan, som består av fire steg. Trinn 1 består av lettelser i tiltak som ble innført før påske.

– Helsedirektoratet mener det er nødvendig å videreføre nasjonale tiltak fremover, men at det nå er mulig å avvikle tiltakene som ble innført før påskeferien, skriver direktoratet.

Regjeringen holder tirsdag pressekonferanse om koronasituasjonen og har i den forbindelse fått de nye faglige rådene fra Helsedirektoratet.

Det første trinnet i gjenåpningsplanen innebærer følgende:

* Inntil 5 gjester i private hjem.

* Arrangementer som kun samler personer fra én kommune kan gjennomføres.

* Skjenking til kl. 22, med krav om matservering.

* Avstandsanbefalingen endres tilbake til 1 meter.

* Inntil 100 personer på arrangementer innendørs, som kultur- og idrettsarrangementer, konferanser og gudstjenester, der alle sitter på faste tilviste plasser.

* Inntil 200 personer på arrangementer utendørs, men 200 personer ganger 3 kohorter hvis publikum sitter i faste tilviste plasser.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS