Enhetsleder for kultur, idrett og fritid, Stig Fonås, oppfordrer interessenter av det gamle hockeyvantet i Kongshallen til å søke.
Enhetsleder for kultur, idrett og fritid, Stig Fonås, oppfordrer interessenter av det gamle hockeyvantet i Kongshallen til å søke.

Vantet klart til bruk – men først vil kommunen ha inn søknader

Det gamle hockeyvantet i Kongshallen er fortsatt ikke i bruk. Kommunen vil ikke være utbygger, men venter søknader fra dem som vil benytte seg av vantet.

Publisert Sist oppdatert

De gamle vantene rundt isen i Kongshallen ble tatt ned i 2017. Av sikkerhetsmessige årsaker ble kravene oppjustert, hvilket førte til at høyere vant ble satt inn.

De gamle vantene er ennå ikke kastet. I 2021 står vantene fortsatt lagret hos KK Eiendom, slik at de kan bli overtatt av andre senere.

Så langt har ingen kommet ennå, men enhetsleder for kultur, idrett og fritid, Stig Fonås, forsikrer om at vantene ikke er blitt glemt.

– Noe av det som kunne vært aktuelt, var å knytte dette opp mot et nærmiljøanlegg ved Vennersberg skole. Der vi allerede har en god del aktiviteter.

Kommunen ønsker at vantene kommer til nytte igjen, da spesielt på den andre siden av byen. Men de vil ikke stå for prosjektet selv. Da må andre aktører komme på banen, og ville stå for anlegget selv.

Fonås forteller at det har vært dialog med interessenter på Vennersberg. Siden 2017 har ingen ville ta til seg vantene, men initiativ ønskes velkommen.

– Alt avhenger av at vi får med oss frivilligheten. Kommunen kan eventuelt gå inn med støtte ved søknad om tilskudd. Dette er også et prosjekt som er berettighet for spillemidler.

– Hvis for eksempel KIL Hockey ønsker seg vantene og vil ha en bane på Vennersberg, vil vi være behjelpelige med spillemiddelsøknad og søknad om kommunalt tilskudd, sier Fonås.

Powered by Labrador CMS