Kongsvinger Ishockey har med hele fem jenter på samling for U16-landslaget. Pernille Sørli Løvlie (f.v.) Emma Fladmo, Alma Risberg, Madeleine Østmoløkken og Kajsa Anette Bråten, flankert av trenerne Shawn Taftø (t.v.) og Tommy Fadmo.

Landslagsklubben Kongsvinger

Ishockeyklubben er blitt den reneste produsenten av landslagsspillere. Nå reiser fem jenter til Stavanger på samling med U16-landslaget.

Publisert Sist oppdatert

Når vi spør jentene hvorfor det er slik at hele fem jenter fra en og samme klubb er tatt ut på landslagssamling, kommer det kjapt og kontant:

– Fordi vi er gode!

Jentene har selvsagt helt rett. De legger imidlertid til at det gode miljøet også er en medvirkende årsak til at de fra 4. til 8. november er på landslagssamling i Stavanger.

Emma Fladmo og Kajsa Anette Bråten deltok også på forrige samling, og denne gangen får de selskap av lagvenninnene Pernille Sørli Løvlie, Alma Risberg og Madeleine Østmoløkken (målvakt).

De forteller til Mitt Kongsvinger at de gleder seg spesielt til å fly og treffe jenter fra andre lag, som de stort sett kjenner fra før.

Trener Tommy Fladmo har trent de fleste av jentene siden de startet sine første usikre skøyteskjær på skøyte- og hockeyskolen. Han sier jentene fortjener denne sjansen.

– Dette er et resultat av at de har trent mye og godt i flere år. De har lagt ned tid på ishockey, og får lønn for strevet nå. Jeg synes det er velfortjent, sier han, og innrømmer at han er litt stolt.

– Klart dette er stas og jeg blir litt stolt. Det viser vel at Shawn (Taftø) og jeg har gjort noe riktig som trenere. Og så synes jeg det er veldig moro at en liten klubb som Kongsvinger har med hele fem jenter på landslagssamling.

Fladmo håper dette kan være til inspirasjon for andre jenter som vil begynne med ishockey.

– Kom på skøyte- og hockeyskolen tirsdag og lørdag. Det er lov til å komme bare for å titte først hvis du er nysgjerrig, er hans klare oppfordring.

Powered by Labrador CMS