Jesper Grundt var KILs beste i sin debut fra start.

En ny stjerne reiser seg

Jesper Grundt var på alles lepper etter kampen. Eidskogingen, som fylte 18 år i høst, debuterte fra start, og kom fra det som banens beste. Nå kan han fort bli en større stjerne enn sin far Trond Erik Grundt – vokalisten i dansebandet Trond Erics.

Publisert Sist oppdatert

Det er mange som har svingt seg rundt på danseparketten til Trond Erics store hit «Jeg kan se en stjerne falle». Nå kan dansebandet gjøre om sangen til «Jeg kan se en stjerne reise seg» til ære for Jesper Grundt.

Mot Ull/Kisa svingte han seg rundt på Gjemselund-matta, uredd og offensiv. Det var ikke noe som tydet på at det var hans første kamp fra start.

– Jeg var ganske rolig før kampen, og hadde en god følelse. Jeg pleier egentlig ikke å bli nervøs til kamper, og var ikke det i dag heller, sier den blide 18-åringen.

– Hvordan synes du det var i dag?

– Det var moro. Vi spiller offensiv fotball, og vinner komfortabelt 3-0, sier han.

Midtbanespilleren var sentral i de to målene før pause. Etter 11 minutter stoppet han et Ull/Kisa-angrep, og ballen havnet til slutt hos Mac Laham, som sendte KIL i ledelsen.

Like før pause var Jesper igjen på farten. Han tok med seg ballen inn i feltet, og ble lagt i bakken av en Ull/Kisa-forsvarer. Fra straffemerket var Adem Güven sikkerheten selv, og økte ledelsen til 2-0.

Etter pause kontrollerte KIL kampen, og Jesper ble byttet ut til fordel for NTG-kameraten Sebastian Fjose Berg, som fikk sin debut i OBOS-ligaen da han kom innpå i det 88. minutt.

Også Sebastian vil huske denne kampen lenge. For på overtid dro han av en mann, skar inn fra høyre og satte ballen mellom beina på keepere – og fastsatte sluttresultatet til 3-0.

BØRS

Riffi Mandanda 6

Fredrik Pålerud 4

Edvard Skagestad 4

Christian Røer 4

Herman Solberg Nilsen 4

Jesper Grundt 6

Mathias Gjerstrøm 4

Mac Laham 5

Harald Holter 4

Martin Hoel Andersen 4

Adem Güven 4

Men det var utvilsomt Jesper Grundt som var dagens mann. Alle ville snakke med den blide gutten etter kampen. Som den sindige eidskogingen han er, så tok han det med stoisk ro.

– Hva tenker du om 2. divisjon neste sesongen?

– Vi skulle selvsagt ha holdt oss i OBOS-ligaen, men for min del mener jeg 2. divisjon er en perfekt arena for å utvikle meg videre. Det er en fin mulighet for å vise meg frem. Målet er helt klart å spille meg til fast plass på laget, og jeg skal legge ned en innsats i vinter for å klare det, og bidra mest mulig for at vi skal rykke rett opp igjen. Det er ikke noe annet som står i hodet mitt nå, forsikrer han.

– Du kommer fra en dansebandglad familie, var det en karrieremulighet for deg også?

– He he, det har nok bare vært fotball for meg.

– Du har ikke sunget i sosiale lag heller?

– Joda, litt synging har det blitt i lystige lag. Men det er utvilsomt mest fotball det er gått i, sier han med et bredt smil.

Espen Nystuen gledet seg over at 18-åringen grep muligheten han fikk.

– Jesper er bra, en fin gutt – og sønn av en lokal helt som jeg var i Eidskoghallen for å høre synge fin musikk da jeg svingte meg rundt der, sier Espen.

– Hvordan vil du beskrive Jesper Grundt som spiller?

– Han scorer mål, som er en av styrkene hans. Han er uredd og har kvaliteter jeg tror vi skal få det mye moro med.

– Du ser på han som en sentral spiller neste sesong?

– Det er helt opp til Jesper. Han må gjennom en god vinter, og det handler om at han må jobbe bra. Men jeg håper selvsagt han skal bli det, sier Espen.

Powered by Labrador CMS