Johannes Thingnes Bø satser på å sanke gull i vinterens VM og ikke minst under OL neste år, før han tar med familien og flytter til Kongsvinger.
Johannes Thingnes Bø satser på å sanke gull i vinterens VM og ikke minst under OL neste år, før han tar med familien og flytter til Kongsvinger.

Johannes Thingnes Bø ser frem til å flytte til Bogeråsen:
– Kongsvinger har mye å by på

Neste år flytter verdens beste skiskytter til Kongsvinger med familien. Men før det har Johannes Thingnes Bø planer om at enda flere gullmedaljer fra OL blir med på flyttelasset.

Publisert Sist oppdatert

Johannes Thingnes Bø klarer ikke skjule sin begeistring over at han om et drøyt år flytter til Kongsvinger. Til Mitt Kongsvinger forteller skiskytteresset at han og familien gleder seg til det nye huset i Bogeråsen står ferdig.

– Jeg føler på en stolthet av at vi skal flytte til Kongsvinger. Det er en fin by, hvor jeg er sikker på at vi kommer til å trives godt, sier 27-åringen.

Den sympatiske og jordnære idrettsstjernen er gift med Hedda Dæhli Bø fra Vestmarka i Eidskog. Sammen har de sønnen Gustav, som fylte ett år på onsdag. Samme dag vant Johannes sitt 51. verdenscuprenn da han gikk til topps på sprinten i Oberhof.

Det er blant annet på grunn av nærhet til svigerforeldrene de flytter fra Oslo til Kongsvinger.

– Svigerforeldrene mine stiller veldig opp for oss, og med det livet jeg lever, hvor jeg er mye på reise, så er det fint å få dem nærmere oss, sier Johannes, som onsdag vant sin 51. verdenscupseier på sønnens ettårsdag.

– Nærhet til Gardermoen er kanskje også en avgjørende faktor?

– Nei, egentlig ikke. Om jeg må kjøre en halvtime eller halvannen time til Gardermoen spiller ikke så stor rolle. Da er det langt viktigere at Kongsvinger er et fint sted for Gustav å vokse opp, og alle mulighetene som Kongsvinger har å by på. Jeg synes plasseringen er ideell, nærme Oslo, samtidig som vi også har nærhet til skog og mark – og kan få litt bygdefølelse.

Selv om Johannes innrømmer at han hadde hull i kunnskapene om Kongsvinger da de bestemte seg for å bygge hus og flytte hit, har han nå lest seg opp og følger med på hva som skjer her.

– Ja, jeg må det. Kongsvinger blir jo vårt nye hjemsted, og da er det greit å følge med på hva som skjer, og samtidig bli enda bedre kjent med byen og det som rører seg, sier han.

Verdenscuplederen er begeistret over det nye kunstsnøanlegget på Liermoen, og ser for seg å legge ned noen treningstimer der.

– Jeg kommer helt sikkert til å benytte meg av anlegget på Liermoen. Jeg har hørt mye bra om det. Folk skryter veldig av hvor bra det er blitt med snøkanoner på Liermoen, sier han.

– I det hele tatt synes jeg Kongsvinger har mye å by på. Kafeen i Øvrebyen har jeg besøkt et par ganger allerede, og den er utrolig koselig. Der blir det flere besøk. Det er også fantastisk for en by som Kongsvinger å ha et så fint golfanlegg. Det er ingen selvfølge at Kongsvinger har mye å tilby, for dette er ikke noe som kommer av seg selv. Jeg tror og håper befolkningen verdsetter tilbudene og benytter seg av det som finnes i området. Jeg blir imponert av det Kongsvinger og omegn har fått til, og gleder meg til å se utviklingen gjennom de neste årene, understreker han.

I yngre dager var Johannes et stort fotballtalent, men valgte å satse på skiskyting. Fotballinteressen er imidlertid fortsatt stor – og han ser for seg at han fra og med sommeren 2022 vil følge KIL fra tribuneplass.

– Jeg har bare hatt ett favorittlag, og det er Newcastle i England. Da jeg bodde i Stryn fulgte jeg litt ekstra med på Sogndal. Mens jeg har bodd i Oslo har jeg fulgt Vålerenga. Men nå blir det KIL for alle penga. Jeg har fått med meg at de har ansatt et nytt trenerteam, og jeg krysser fingrene for at laget rykker opp igjen. For jeg har sett for meg å gå på OBOS-kamper når jeg bosetter meg der.

– Kommer du til å styre sønnen din inn på fotball eller skiskyting?

– Jeg ser for meg at han blir en KIL-gutt. Det blir min oppgave å legge til rette for at Gustav blir KIL-spiller på sikt. Det er litt mer behagelig å være fotballforeldre når du kan stå på sidelinja med en kaffekopp i hånda, enn å fryse på hendene og fylle magasiner i 20 minus, sier Johannes med et smil, før han legger til:

– Men fotball om sommeren og skiskyting om vinteren er også en mulighet. Det er to idretter som kan kombineres. Vi får se hva som skjer, og ikke minst hva han selv synes er morsomt å holde på med.

– Når regner du med at dere kommer med flyttelasset?

– Vanskelig å si helt konkret. Det kan hende huset står ferdig mot slutten av året, men jeg ser ikke for meg at vi flytter inn med en gang. Neste sesong er det OL og det har førsteprioritet. Så slik det ser ut nå, så flytter vi etter neste sesong. Da ser jeg frem til å bli kjent med naboer og andre som brenner for Kongsvinger, sier Johannes Thingnes Bø.

Powered by Labrador CMS