Lørdag 22.juni er det gratis filmvisning i Rådhustratret.

Ruller ut den røde løperen

Kultur, oppvekst og biblioteket feirer skolens sommerferiestart med gratis film i Rådhusteatret.

Publisert Sist oppdatert

– VI FEIRER at skoleferien er i gang med rød løper og gratis filmvisning i Rådhusteatret lørdag 22. juni! Vi sørger også for popcorn og forfriskninger! BLI MED og ta med deg vennene dine, broren din og bestemora di om du vil, skriver Karen Gjermundrød på Kongsvinger bibliotek i en e-post til Mitt Kongsvinger.

I forkant av filmen kan man også delta på quiz med mange fine premier, opplyser arrangøren.

Samarbeid

Arrangementet på Rådhusteatret er et samarbeid mellom kultur, oppvekst og biblioteket i Kongsvinger.

En særs god avtale med filmprodusenten gjør at filmen Hør her ‘a! kan vises til en snill pris og regninga tar kommunens SLT koordinator Martin Skogrand.

– Det å skape felles opplevelser gjennom ulike aktiviteter, er viktig i et inkluderende perspektiv. Dette arrangementet er et godt eksempel på det, der vi kan skape en positiv ramme rundt inngangen til sommerferien med en beskjeden økonomisk innsats. I ukene 27-29 arrangerer vi også gratis aktivitetsuker for barneskoleelevene utfra samme tankegang. Dette er målrettede arrangement for å skape et så inkluderende Kongsvinger-samfunn som mulig.

Kostnadsfri filmvisning

– I en tid hvor økonomiske utfordringer påvirker mange familier, er inkludering viktigere enn noensinne. Vi vet at dyrtiden gjør det vanskelig for mange å delta i aktiviteter som koster. Derfor er vi spesielt glade for å kunne tilby denne filmvisningen kostnadsfritt. Her er ingen ekskludert fra å delta i kulturelle og sosiale opplevelser på grunn av økonomiske begrensninger. I god overensstemmelse med regjeringas nye handlingsplan, forteller arrangørene.

Filmen Hør her ‘a! sitt kjernebudskap handler om viktigheten av å anerkjenne og verdsette mangfold. Ved å belyse ulike perspektiver, inviterer Hør her’a! til å reflektere over egne fordommer og forstår bedre hvordan vi kan skape et inkluderende miljø.

Om filmen

Endelig sommerferie! Det eneste tenåringen Mahmoud ønsker seg er en avslappende sommer uten mas. Men så kommer onkel Ji på besøk fra Pakistan. Og hvem tror du får ansvaret for å være hans Oslo-guide? Jo, Mahmoud selvfølgelig. Og ikke nok med det, lillebror Ali har en hemmelighet som snur hele tilværelsen på hodet. Sommerferieplanene går med andre ord ikke på skinner ...

Hør her’a! er en forfriskende, varm og rørende film som sender dine egne fordommer rett i fleisen på deg, og etterlater ingen uberørt.

Filmen er basert på Gulraiz Sharifs suksessroman og er regissør Kaveh Tehranis første spillefilm. Manuset er skrevet av Erlend Loe og Nora Landsrød. Hør her’a! åpnet Haugesund filmfestival 2023 og vant en av festivalens hovedpriser, Gledessprederen.

 Filmen har 9-årsgrense, men man kan se den sammen med en voksen fra man er 6 år.

Powered by Labrador CMS