Svein Thore Gerhardsen har vendt seg til å holde treningsøktene på Facebook. Slik er det blitt.

Bruker Facebook til å hjelpe folk med helsa

Frisklivssentralen har vendt seg til nye vaner, men gjengen synes de får gjort det de skal likevel. Nå skjer mye over nettet.

Publisert

Det er Frisklivssentralen som står for veiledning innen folkehelse i kommunen. Dette er en lavterskel, gratis kommunal helsetjeneste.

Under treningene på Holt er det blitt lite med brukere under pandemien, men de ansatte har likevel nok å drive med.

Nå er det populært med treninger over nett. Mandag formiddag er det Svein Thore Gerhardsen som leder økta – kringkastet over Facebook. Han er av dem som tar ansvaret for den fysiske biten.

Foran en PC

– Det å gå over til å stå foran en PC er en vanesak. Normalt må man melde seg inn i Frisklivssentralen først, men nå som det foregår på Facebook blir alt som sendes tilgjengelig for alle, forteller Gerhardsen.

Øktene krever minimalt med utstyr. For å henge med hjemmefra skal man ikke trenge stort.

– Det er noen nye som har kommet til. Det har jeg fått tilbakemelding på. Det er jo hyggelig, men det er fortsatt mange av de samme som har vært med tidligere. Jeg håper at dette sprer seg, så det kommer enda flere nye. Det er ganske fin trening for alle, sier Gerhardsen.

– Det er best å kunne holde på i Holthallen, men dette funker.

Måtte finne på noe

Ganske lenge har Frisklivssentralen kunne holde på tilsynelatende normalt, innenfor de forholdsreglene som har vært gjeldene.

– Vi begynte først med å vente og håpe på at ting skulle åpne igjen. Nå ble det litt bedre utover våren. Da holdt vi på ute på asfaltplassen på Holt. Det funket perfekt, før vi begynte inne igjen på høsten.

Etter hvert som tiltakene har blitt strengere rundt nyttår, ble det til trening over Facebook.

– Vi fant ut at vi måtte finne på noe drastisk. Det var mange telefoner som kom om at de ikke fikk trent lenger. Da måtte vi få til noe. Det tror jeg vi har klart bra nå, sier Gerhardsen.

Her holder Gerhardsen time på Facebook. På matte gjør han en planke.

Lanserer også podcast

Som treningsveileder er han den som gjør den mest praktiske delen av jobben, men Frislivssentralen har også kompetanse innen flere grener, som psykologi, fysioterapi og kosthold.

Dette er også aspekter som kommer inn i det daglige arbeidet hos Frisklivssentralen, og nå podcasten som Frisklivssentralen kommer til å lansere. Dette blir også et lavterskeltilbud tilgjengelig for hvem som helst.

– Vi sikter på å slippe en podcast i uka, men det vil nok variere litt. Det er noe vi gjør på toppen av det vi allerede gjør fra før, forteller Alice Farstad og Kristin Lysen.

Gjengen kjenner på at de får gjort mye av det de ellers skulle ha gjort under normale tilstander, og en dag ser de gjerne for seg å kombinere tilbud over nett med fysisk oppmøte.

Rådgiver for friskliv og mestring, Kristin Lysen (t.v.), og kommunepsykolog Alice Farstad står fortsatt på, selv om det er lite folk som er fysisk til stede hos Frisklivssentralen.
Powered by Labrador CMS