Vinnerne fikk premiene sine tidligere denne uken. Irene og Arne Svendsrud tok selv imot premien sin, mens Nora Sunde og Ingjerd Engh ikke hadde mulighet til å komme. Sundes mor, Turid, tok imot premien på hennes veiene, mens Engh får sin ved en senere anledning.

Disse vant vinterrebusen

Nå er vinterrebusen som kommunens avdeling for tilpasset kultur satte opp i Øvrebyen i januar avsluttet. Vinnerne endte opp med å bli Irene og Arne Svendsrud, Nora Sunde og Ingjerd Engh.

Rebusen gikk ut på å finne seg frem til bokstaver i alfabetet som deltakerne måtte sette sammen til en svarsetning og sendes inn.

Karin Flikkeid, som er en av arrangørene i avdelingen, sier alle som hadde sendt inn svar hadde klart å finne seg frem til riktig svarsetning; «Det går mot lysere tider». De tre vinnerne var derfor tilfeldig trukket ut blant alle som hadde sendt inn svar.

– Det kom inn 53 mailer. Men vi ser at det er mange som sender svar sammen med andre, også har jeg fått høre fra flere at de har gått rebusen uten å sendt inn svar. Så i personantall har det nok vært rundt 100 som gikk, forteller hun.

Dette var den tredje gang avdelingen arrangerer en slik rebus. Opprinnelig ble rebustiltaket startet fordi endringene i koronasituasjonen gjorde det vanskelig for dem å jobbe som vanlig. Selv om de nå er tilbake i normal drift igjen, sier Flikkeid at det er mulighet for at de gjør noe lignende igjen en gang i fremtiden, siden avdelingen har fått mange positive tilbakemeldinger på rebusen.

– Det er jo moro å få noe igjen for å gå ut også, selv om det ikke er grunnen til at vi går. Vi er oppvokst og har bodd her i alle år så den rebusen var ikke så vanskelig for akkurat oss. Veldig artig å kunne bryne seg på noe mens man er ute å går også, det er en veldig fin måte å få ut og med på noe, sier vinneren Irene Svendsrud. Hun nevner at hun og ektemannen også var en av vinnerne på den forrige rebusen til avdelingen i høst.


Powered by Labrador CMS