Russestyret på Øvrebyen videregående, her med Kaia Waaler (bak fra venstre), Pål Erik Andersen, Christoffer Mo Heien, Tobias Sørli, Eleanor Samways (foran fra venstre), Elise Karlsrud og Amina Grebovic.
Russestyret på Øvrebyen videregående, her med Kaia Waaler (bak fra venstre), Pål Erik Andersen, Christoffer Mo Heien, Tobias Sørli, Eleanor Samways (foran fra venstre), Elise Karlsrud og Amina Grebovic.

Vil ha tilbake den gamle russetiden - men styret er forberedt på det meste

Neste års russekull har sett mye forskjellig, men etter to år med to forskjellige russefeiringer er ikke neste års russ i tvil om hvilken russefeiring de vil ha.

Publisert Sist oppdatert

Russestyret på Øvrebyen videregående skole har sett to forskjellige russekull gå ut. I 2019 var alt som det bruker å være. I 2020 var russefeiringen en helt annen.

Akkurat tiden for russefeiring har vært et hett tema i mange år. Hvorvidt russetiden burde være før eller etter eksamen.

Forrige skoleår ble russetiden utsatt såpass lenge at elevene gikk ut uten noen eksamen grunnet korona. Selve feiringen hadde også sine begrensninger grunnet strenge retningslinjer for smittevern.

Samstemt russestyre

Likevel er ikke russestyret på Øvrebyen i tvil om hva de helst foretrekker. Mange russ har jobbet lenge for å spare inn til russebusser og annen moro. Da vil de ha mest mulig ut av tiden.

– Det må bli den vanlige russetiden vi vil ha. Det er den vi har spart opp til og sett opp til lenge, sier russepresident Elise Karlsrud.

Når det er sagt, kan man ikke vite helt sikkert hvordan det faktisk blir til våren.

– Det var mange som virket fornøyde i fjor også, men det ville vært bedre om vi kunne avslutte på 17. mai med russetog alt det der, mener russepresident Elise Karlsrud.

– Så kan du si at det beste ville for oss ville være å feire på en annen tid enn akkurat rundt eksamen, legger Christoffer Mo Heien til.

Vil ikke bruke sommerferien

– Er det ikke mer avslappende å feire på sommeren?

Russestyret er samstemte når det kommer til å feire russetiden mens de fortsatt går på skolen, og vil heller det enn å bruke sommerferien på noe de kunne ha gått gjennom tidligere.

– De fleste av oss er nok forberedt på at det blir en russetid som kan ligne mer på den forrige, men vi håper på at den blir mest mulig lik det som er tradisjon, sier Amina Grebovic.

Vage forventninger

De er uansett forberedt på at eksamen blir avviklet som normalt denne gangen, og at det ikke blir like store avvik som hos forrige kull på den måten.

Når det er sagt, er det ikke sikkert at de store landstreffene blir arrangert som vanlig i år heller.

– Det vet vi ikke ennå. I år skulle landstreffet i Sälen være i Hemsedal i stedet, men det er avlyst. Hva som skjer i russetiden må arrangørene se an nærmere, sier Karlsrud.

Det er fortsatt vanskelig å planlegge russetiden som kommer, men russestyret gir i det minste ingen noen grunn til å lure på når de vil feire russetiden. Så gjelder det å bruke tiden så godt som mulig, samme hvordan tilstanden ser ut i april og mai.

– Jeg er ikke like «gira» som jeg var i begynnelsen. Jeg tenker at dette ikke er helt som jeg så det for meg, men når vi nærmer oss håper jeg det blir bra likevel, sier Mo Heien.

Powered by Labrador CMS