Stig Fonås og Anne-Line Kamøy håper på mange ungdommer som vil stelle i stand aktivitetstilbud til barn denne sommeren.
Stig Fonås og Anne-Line Kamøy håper på mange ungdommer som vil stelle i stand aktivitetstilbud til barn denne sommeren.

Tilbyr jobb til ungdommen i sommer

Kongsvinger kommune ser etter aktiv ungdom, og utlyser en rekke jobber i sommer.

Publisert Sist oppdatert

Denne sommeren blir nok igjen preget av koronarestriksjoner. Sommeren kan også fort bli som alle andre uker og måneder det siste året.

I den forbindelse ser kommunen etter aktivitetsledere i alderen 15 til 19 år i tidsrommet 22. juni til 14. august. Også tidligere har det vært utlyst slike sommerjobber, men dette året er tilbudet til barn kanskje viktigere enn noen gang.

Hvor mange ungdommer de kan ha i arbeid denne sommeren avhenger av tilskudd, forteller Stig Fonås, enhetsleder for kultur, idrett og fritid, og Anne-Line Kamøy, som er avdelingsleder i Scene U.

– Vi skal ha sommeraktiviteter for barn, men vi vet ikke helt ennå hvordan og hva som kan gjennomføres. Som en del av jobben vil vi også tilby aktivitetslederkurs i samarbeid med idrettskretsen, forteller duoen.

Opplegget er todelt. En er kreativ ungdom og den andre kommunale aktiviteter. Idrett, gatemusikanter, dans, guider, jakt, fiske og husflid er ting som går inn under dette. Kommunen håper på 25 ungdommer på hver post.

– Vi avventer svar fra Bufdir (Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet). Vi har søkt om litt over 800.000 kroner, som skal gå til å lønne aktivitetslederne og tilbud til barn som kanskje ikke får det tilbudet de trenger i sommer, sier Fonås.

– Hvis lag og foreninger har forskjellige aktiviteter i sommer, kan det også hende at vi har noen som kan bidra, og at de får det som sommerjobb, sier Kamøy.

Målgruppen er barn og unge i alderen 6 til 14 år. Hvor store grupper barna deles inn i, avhenger av gjeldene smittevernregler.

Søknadsfrist for ungdommen er 5. april. Selv om det sjeldent lar seg gjøre at alle får jobb, er det uansett en erfaring å komme på jobbintervju også, påpeker Kamøy.

Powered by Labrador CMS