Thomas Melby Hee, Vilde Strid og Karin Flikkeid fra avdelingen for tilpasset kultur hengte på torsdag opp startposten på den nye rebusløypa i Øvrebyen på Kirketorget.
Thomas Melby Hee, Vilde Strid og Karin Flikkeid fra avdelingen for tilpasset kultur hengte på torsdag opp startposten på den nye rebusløypa i Øvrebyen på Kirketorget.

Setter ut rebus i Øvrebyen

Avdelingen for tilpasset kultur i kommunens Kultur og fritidenhet setter igjen opp en åpen rebus for Kongsvingers innbyggere, slik de gjorde i løpet av koronaens første bølge i vår.

Publisert

Denne gangen skal rebusen være basert i og rundt Øvrebyen, det er totalt ti poster hengende på utvalgte plasser i bydelen som de som vil kan prøve å finne seg frem til.

– Det blir litt historisk vandring for vi setter postene på de forskjellige, gamle gårdene og sende de som går videre mellom dem. Noen spørsmål er litt lettere og for barn og noen er ordentlig vanskelige, sist fikk vi flere hundre som sendte inn svar, sier Karin Flikkeid.

Hun og kollegene Vilde Strid og Thomas Melby Hee var i løpet av januars siste torsdag ut for å henge opp rebuspostene. De tre fritids-kontaktene sier det igjen er mulig å gå rebusen både på egenhånd og i grupper, så lenge de som går i grupper passer på å gjøre det i trå med smittevernseglene.

– Det er mulig å vinne litt kinobilletter og sånt, intensjonen er jo å få folk litt ut og vi hadde veldig god oppmøte sist vi gjorde dette. Da var spørsmålene mer basert på lokalhistorie og lokalkunnskap, mens nå er de laget for å at de som går den skal finne seg frem til en bokstav i alfabeter, som de da skal sette sammen til en setning og sende inn, forklarer Hee.

Selv om spørsmålene denne gangen er mer generelle, er måten du navigerer deg på i rebusen fremdeles laget opp til at du skal både lære og bruke lokalkunnskap om stedene i Øvrebyen for å finne frem til neste post.

Allerede fra og med fredag 29. januar av begynner de å ta inn svar, rebusen blir etter planen stående frem til ut vinterferieuka den 7. mars.

Powered by Labrador CMS