Debatt

Vi er opptatt av at alle ansatte skal ivaretas

Anne Lunderbye Wang, plasstillitsvalgt Parat, Lars Erik Løvberget, plasstillitsvalgt Parat (Vara), Marianne Nesbråten, plasstillitsvalgt FO, Bjørn Johansen, plasstillitsvalgt NTL (Vara), Lill Helen Sundt, statlig verneombud (Vara) og Sveinung Sulutvedt, kommunalt verneombud

Debattinnlegget gir uttrykk for skribentens holdning.

Plasstillitsvalgte og verneombud ved NAV Kongsvinger

Vi viser til de siste dagenes oppslag i Mitt Kongsvinger om utfordringer i arbeidsmiljøet ved NAV-kontoret i Kongsvinger, og vi ønsker å gi våre synspunkter på dette.

Vi synes det er merkelig at verken plasstillitsvalgte eller verneombud er blitt kontaktet av Mitt Kongsvinger i denne saken, slik at vi kunne fått mulighet til å komme med våre synspunkter før artiklene om NAV Kongsvinger ble publisert. Vi er opptatt av at alle ansatte skal ivaretas, også de som ikke kjenner seg igjen i artikkelen Mitt Kongsvinger har publisert. Vi føler derfor et behov for å nyansere det bilde som tegnes av arbeidsmiljøet hos oss.

De aller fleste som jobber ved NAV Kongsvinger har det bra på jobb og kjenner seg ikke igjen i det arbeidsmiljøet som beskrives av Mitt Kongsvinger. Vi trives på jobb og føler oss trygge. Dette understrekes også i de siste medarbeiderundersøkelsene som er utført. Godt kollegialt samhold, støtte, trygghet og omsorg for hverandre trekkes frem som viktige bidragsytere til arbeidsmiljøet ved NAV Kongsvinger.

Vernetjenesten og de plasstillitsvalgte ved NAV Kongsvinger synes det er veldig trist og alvorlig at noen av våre kollegaer har det vondt på jobb og føler at de ikke blir hørt når de tar opp problemstillinger internt. Slik skal det ikke være. Det skal være takhøyde hos oss til å ta opp alle slags problemstillinger og saker uten at noen skal være redd for reprimander eller andre reaksjoner.

Plasstillitsvalgte og verneombud tar opplysningene som kommer frem i artiklene i Mitt Kongsvinger på største alvor. Vi vil bidra til, og påse at, det iverksettes interne prosesser for å finne løsninger som er til det beste for alle ansatte.

Vi er ikke kjent med at interne forhold har gått utover NAV Kongsvinger sine brukere slik det fremkom i den første artikkelen i Mitt Kongsvinger.

Powered by Labrador CMS