Den nye speakerbua har også toaletter og garderobe i underetasjen. På bildet fra Kongsvinger skøyteklubb er Tom Ljungquist (t.v.), Ole Hermann Sørli, Sverre Bakke og Camilla Skjerpen.

Skøyteklubben ruster opp med ny speakerbu – og klubben har enda flere planer

Kongsvinger Skøyteklubb er på offensiven for tiden. Nå har de også bygget ferdig den nye speakerbua.

Publisert Sist oppdatert

Den gamle bua på Holt fikk stå i 40 år. Så var det på tide å rive ned det hele. I dag står et større og mer funksjonelt byggverk klart.

Når det er skøyteløp, er det mange funksjonærer som trengs. Med rom til speakere, tidtakere og sekretariat, samt toaletter og garderober i underetasjen, har klubben gjort en stor oppgradering. Ismaskinen har også egen garasje.

Slik så den gamle bua ut i mars, før bygningsarbeidet begynte.

Dette har egentlig vært et millionprosjekt, men med støtte fra kommunen, spillemidler og over 1200 dugnadstimer har klubben holdt kostnadene på under 300.000 kroner. Grunnflate og gulv har de lagt på egenhånd.

– Vi har brukt ni måneder, men det er nok på grunn av korona. Hvis ikke skulle vi nok kanskje brukt et halvt år, sier Sverre Bakke i skøyteklubben.

Ønsker kunstisbane

Fasilitetene utenfor isen er allerede oppgradert, men skøyteklubben ser også etter flere måter å gjøre seg enda bedre rustet.

Neste mål er å få på plass kunstis rundt Holtbanen.

– I fjorårssesongen hadde vi bare en trening på is på Holt før den forsvant igjen i romjula. Da er det vanskelig å drive skøytesport når vi ikke har egen is, sier Tom Ljungquist.

– Drømmen nå er kunstis, sier Bakke.

– Det ville ikke bare være bra for oss, men for hele nærområdet. Vi får meldinger hver uke om isen er klar og når de kan begynne å på skøyter. Mange er interessert i å gå på skøyter på fritida, sier Ljungquist.

Den nye bua er over to etasjer og på samme sted som den gamle.

Klubben har også rulleskøytebane på Holt mesteparten av året. Det har hjulpet på rekrutteringen, mener styreleder i klubben, Camilla Skjerpen.

Samtidig er det fortsatt det siste som mangler. Skøyter er tross alt ment for is.

– Været har ikke vært på vår side. Fem timer is i hele fjor er ikke bra for rekruttering. Derfor vil vi også ha kunstisbane. Det koster ikke altfor mye, og vil også være bra for andre i Kongsvinger, mener Skjerpen.

Powered by Labrador CMS