Kirsti Eikbråten (t.v.), spesialsykepleier for Avdeling E på Skyrud, og enhetsleder Renate Mikkelsen mottok Huskeprisen 2020.

Skyrud Demenssenter tildelt Huskeprisen

Avdeling E ved Skyrud Demenssenter og spesialsykepleier Kirsti Eikbråten er tildelt Huskeprisen 2020 av Aldring og helse.

Publisert Sist oppdatert

Aldring og helse er en nasjonal kompetansetjeneste som jobber spesielt med aldersrelaterte tilstander og sykdommer. De deler ut Huskeprisen, som går til en person, organisasjon, et lag, en gruppe, en arbeidsplass eller andre som har vist evne til å skape dager med mening for personer med demens. I år fikk de inn forslag på 25 kandidater til prisen, og det var så mange gode nominerte at Aldring og helse valgte å dele ut to priser, hvorav den ene gikk til avdeling E ved Skyrud Demenssenter og deres spesialsykepleier Kirsti Eikbråten. Den andre prisen gikk til demenskoordinator Guro Brenden i Løten kommune.

Eikbråten ble både overrasket og glad over tildelingen.

– Jeg visste ingen ting og hadde fri da jeg fikk beskjed om å møte på jobb. Jeg var nesten redd jeg hadde gjort noe galt, sier hun med et smil.

Men det var det tvert i mot. Avdeling E åpnet 1. januar 2020, og har allerede gjort seg bemerket.

– Det er en av de pårørende som nominerte oss, og det synes vi jo selvsagt er ekstra hyggelig og en anerkjennelse, sier hun.

– Hva tror du er årsaken til at dere får prisen?

– Vi er opptatt av å se det beste i folk, og fokuserer ikke på det negative. Vi forsøker å se muligheter i alt og inkluderer de pårørende. Informasjon er også viktig. Alle skal føle at de blir sett og hørt, og vi vil et beste for alle, sier Kirsti Eikbråten.

Prisen ble delt ut av Kari Midtbø Kristiansen, som er daglig leder for Aldring og helse. Midtbø Kristiansen er også juryleder. Juryens begrunnelse for at Skyrud Demenssenter og Eikbråten er som følger:

«Personer med demens og nevropsykiatriske symptomer (også kalt atferdsmessige og psykiske symptomer ved demens), er en sårbar gruppe som ikke selv kan uttrykke sine behov. God omsorg til denne gruppen krever særlig god kompetanse på demens og personsentrert omsorg, i tillegg til personlig egnethet. Dette har avdeling E på Skyrud Demenssenter og deres leder Kirsti Eikbråten vist på en særdeles god måte.

Ro, aktivitet, avveksling; alt skjer på beboerens premisser. Det bygges tillit og trivsel, kreativitet og oppmerksomhet settes i fokus. De ansatte omtales som hjertegode og dyktige medarbeiderne som bør «gullforgylles», alle sammen!»

Powered by Labrador CMS