Jo Heiki Støve i Eie eiendomsmegling er strålende fornøyd med hvordan de landet det vanskelige og utfordrende året 2020.
Jo Heiki Støve i Eie eiendomsmegling er strålende fornøyd med hvordan de landet det vanskelige og utfordrende året 2020.

Boligprisene steg med 7,1 prosent

Prisene på brukte boliger steg med 7,1 prosent i Kongsvinger i fjor. På landsbasis var prisstigningen 8,7 prosent. – Det underbygger at vi fortsatt opplever en god prisvekst i Kongsvinger, sier Jo Heiki Støve i Eie eiendomsmegling.

Publisert Sist oppdatert

I går ble boligprisstatistikken for 2020 presentert, og de som investerer i boliger i Kongsvinger får fortsatt langt bedre avkastning enn om de hadde plassert penger på høyrentekonto. 7,1 prosent prisstigning er likevel litt under landsgjennomsnittet, som ligger på 8,7 prosent.

– Jeg synes vi opplever en moderat og fornuftig vekst, sier Jo Heiki Støve, som fryktet det verste da koronabølgen skyllet over oss i mars.

– Da tenkte jeg at dette kom til å bli et utrolig utfordrende år. Det var uvisst hvordan vi skulle håndtere det. Vi stilte oss spørsmål om vi kunne gå på befaringer og om vi kunne ha visninger. Jeg regnet med at vi måtte slite for å få det til å gå rundt. Heldigvis kom vi greit gjennom året, sier Støve, som nylig ga bort koronastøtten Eie eiendomsmegling Kongsvinger hadde fått innvilget av myndighetene.

– På landsbasis har 2020 vært et veldig bra år for boligselgere. Spesielt i storbyene har dette vært et toppår, forteller han.

Kongsvinger har i flere år hatt en jevn, god prisstigning.

– Over en femårsperiode opplevde vi 10 prosent i året. Dette har nok roet seg litt nå, poengterer han.

I alt ble det solgt 346 brukte boliger i Kongsvinger i fjor, mot 334 i 2019. Støve forteller at det er for det meste intern flytting i vår kommune, men at de i perioder opplever mye innslag av kjøpere fra Romerike.

– Vi merker at det er enklere å selge når det dukker opp interessenter fra Romerike. Det driver opp prisene og salgene går fortere, påpeker han.

– Hva er dine spådommer for 2021?

– Jeg tenker at det blir omtrent som i fjor, altså mer eller mindre et normal år. Jeg føler ikke på den samme usikkerheten rundt korona, og vi tror på moderat vekst. Våren tror jeg blir hektisk, sier han.

Powered by Labrador CMS