Fra sine lokaler på Rasta driver Rune Brakalsvålet som grossist innen fluefiske, dyrefôr og kofferter - i tillegg til andre relaterte produkter.

Butikken med lett blanding

Rune Brakalsvålet tenker ikke bare koffert. Han tenker også hunde- og kattemat og ikke minst fluefiske.

Publisert Sist oppdatert

Kongsvinger-karen var sentral i å bygge opp Jofama og Sajaco for andre eiere. Nå har han valgt å stå på egne bein og bygge opp sin egen bedrift. Og han satser bokstavelige talt på flere bein. Kombinasjonen av kofferter, vesker, dyrefôr og fluefiske er en forholdsvis original blanding.

– Jeg driver først og fremst agentur for flere segmenter innen sport, fritid og reise. Men da koronaen traff oss i mars, og flyene ble stående på bakken, tenkte jeg at det var greit å satse på mer enn bare reiserelaterte produkter, sier Brakalsvålet, som i sommer etablerte selskapet Uponnordic AS.

Han holder til i store lokaler i Kongevegen på Rasta, hvor han også har mange av produktene utstilt, samt et stort lager. I tillegg har han etablert nettbutikk for sine produkter.

– Jeg synes vi har fått et svært spennende agentur innen fluefiske, hvor vi skal være grossister for produktene til A. Jensen. Det er et anerkjent, men kanskje ikke like kjent, merke blant fluefiskere, sier Brakalsvålet, som selv var aktiv fluefisker i yngre dager.

– Jeg holdt både kurs i fluebinding og fisket en del selv, men i de senere årene har det blitt lite av dette. Derfor har jeg fått med meg Ståle Opberget, som har vært aktiv fluefisker siden han var guttunge, legger han til.

A. Jensen har forhandlere i 50 land, og er en betydelig aktør innen sport- og friluftsmarkedet.

– Vår jobb blir å gjøre noe mer ut av dette i Norge. Jeg kommer fra en annen bransje, og ser på dette med nye øyne – både på godt og vondt, poengterer han.

Brakalsvålet forteller at de ser på muligheten for å avholde både fluebinde- og fluekastekurs.

– Dette er noe vi vil se nærmere på sammen med forhandlerne, understreker han.

Med agenturet på Delsey-kofferter, har han en sterk merkevare i ryggen.

– Delsey kjenner jeg godt til fra min tid i Sajaco. Dette er et fransk kvalitetsmerke, som er verdens nest største koffertprodusent. Vi selger til butikker i hele Norge, i tillegg til å ha et eget lager.

I sommer landet han også en avtale med dyrefór-produsenten Sportsman´s Pride, og er leverandør av dette merket.

– Sportsman´s Pride har et godt renomme på smak, og er tilpasset mange forskjellige hundetyper og raser. Vi har hentelager for hele distriktet, i tillegg til en avtale med Norges Jeger- og Fiskerforbund, som har gode priser hos oss.

– Da er det vel ikke mer du tilbyr?

– Joda, vi satser også på B2B markedet med arbeidsklær og hansker, sier han med et smil.

Før jul har han planer om å åpne butikken også for forbrukere, slik at de kan handle sine julegaver hos Uponnordic.

– I den forbindelsen kommer vi til å ta inn en del produkter vi ellers ikke vil selge, men som vi tror vil slå an som julegave, sier Rune Brakalsvålet.

Powered by Labrador CMS