Bare glede å spore da Odal Sparebank flyttet inn i nye lokaler i EPA-bygget i Kongsvinger mandag ettermiddag. Fra venstre avdelingsbanksjef Maj Britt Biller, administrerende banksjef Torleif Lilløy, ordfører Margrethe Haarr, daglig leder Vegard Herlyng i Høgskolestiftelsen og Lars Gillund, utviklingssjef i Klosser.

Odal Sparebank gir over 5 millioner til Forskningsparken

Takket være bidraget fra Odal Sparebank er prosjektet som skal løfte hele regionen nærmere start. Med lokale aktører som drar lasset, håper kreftene bak at flere vil være med på laget, og finansiere Forskingsparken.

Publisert Sist oppdatert

Odal Sparebank er i vekst. Mandag ettermiddag flyttet de filialene bank og eiendom inn i nye lokaler i EPA-senteret i Kongsvinger. I forbindelse med dette inviterte banken inn til pressekonferanse i nye lokaler.

Administrerende banksjef Torleif Lilløy opplyser om at Odal Sparebank har investert nærmere 50 millioner kroner i regionen de siste tre årene. Nå bidrar Odal Sparebank også med millionbeløp til etablering av forskningspark i Kongsvinger.

Under pressekonferansen kom nyheten om at banken over en fireårsperiode vil gi 5,75 millioner kroner til Forskningsparken.

Nærmer seg 40 millioner

Daglig leder Vegard Herlyng i Høgskolestiftelsen sier til Mitt Kongsvinger at takket være bidraget fra Odal Sparebank er prosjektet med Forskningsparken godt på vei.

— Vi er godt i gang med å skaffe de første 40 millionene. Faglig leder i Forskningsparken skal være på plass i januar. Rent fysisk vil de ha lokaler hos Høgskolesenteret i bruk fra januar. Men det blir ikke bygningsarbeid ennå. Vi ønsker å bygge innhold først, slik at vi har det solide fundamentet. At det vil bygges til Forskningsparken i løpet av 2021 er likevel realistisk, sier Herlyng.

Forskningsparken inngår som en del av Innlandet Science Park, og er et samarbeid med Høgskolen i Innlandet.

Forskningsparken har hatt en økonomisk ramme på 80 millioner som skal reises lokalt. I tillegg skal Høgskolen i Innlandet inn med 20 millioner, som gir en totalramme på 100 millioner kroner.

I tillegg til Odal Sparebank bidrar Sparebankstiftelsen Hedmark med 20 millioner kroner og Kongsvinger kommune med 10 millioner. Med viktige lokale aktører som drar lasset, håpes det at flere vil bli med på laget.

Samler krefter

Til stede under mandagens pressekonferansen var også avdelingsbanksjef Maj-Britt Biller i Odal Sparebank, utviklingssjef Lars Gillund i Klosser Innovasjon og ordfører Margrethe Haarr.

— Dette er det viktigste utviklingsprosjektet i regionen, understrekte Haarr, og viste til at forskningssenteret vil bygge kompetansemiljøer kommunen ikke har i dag.

— Forskningsparken er relevant for regionalt næringsliv, men også nasjonalt. Dette vil legge til rette for morgendagens arbeidsplasser, skape vekst i næringsliv, øke antall arbeidsplasser og legge til rette for flere innbyggere, sier hun.

Ordføreren påpeker at prosjektet avhenger av flere bidragsytere.

— Det er høye ambisjoner, men jeg er sikker på at vi skal klare å nå dem om vi samler krefter, sier Haarr.

Det mener også Lars Gillund, utviklingssjef i Klosser Innovasjon.

— Det er sammen vi får til å bygge opp regionen. Forskningsparken er en fundamental bunnplanke. Får vi forskning hit, får vi også prosjekter som kanskje har enda større sprengkraft i seg. Vi får flinke folk, som bidrar med nye tanker i regionen her, sier Gillund og legger til:

— Ikke alle skal bli forskere, noen skal bli gode fagarbeidere. Noen skal ta en bachelor og gå inn i en posisjon i vårt lokale næringsliv. Men noen skal også gå inn i en akademisk vei som er viktig for regionen, og da har vi alle komponenter her.

Powered by Labrador CMS