Peer Jacob Svenkerud blir ny rektor ved Høgskolen i Innlandet
Peer Jacob Svenkerud blir ny rektor ved Høgskolen i Innlandet

Ny rektor ved høgskolen vil sørge for at Kongsvinger blir universitetsby

Publisert Sist oppdatert

Peer Jacob Svenkerud er ansatt som ny rektor ved Høgskolen i Innlandet. I et intervju med Khrono forteller Svenkerud at han vil ta høgskolen gjennom nåløyet hos Nokut (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen) og over til universitetsstatus.

Høgskolen har et årlig budsjett på vel 1,3 milliarder kroner.

De 16.000 studentene og 1200 ansatte i Innlandet er fordelt på åtte ulike studiesteder. Planen nå er at Blæstad, Evenstad, Lillehammer, Elverum, Hamar, Rena, Kongsvinger skal bli «universitetsbyer».

Svenkerud sier til Khrono at universitetssøknaden er hans hovedprioritet og at han har tro på at de skal lykkes. Det er ikke bestemt når søknaden skal sendes inn på nytt. Innlandet har tidligere fått to avslag på universitetssøknadene sine.

— Innlandet ønsker seg et universitet. Dette har vært mye og langt arbeid, jeg skal i tilfelle bare ta den den siste meteren i mål. Så æren her, den dagen vi lykkes, skal deles med mange, sier Svenkerud i intervjuet.

Avtroppende rektor Kathrine Skretting utrykte stor skuffelse etter at Nokut underkjente Innlandets søknad i fjor, og heller ikke godtok en klagerunde.

Før Peer Jacob Svenkerud kom til Høgskolen i Innlandet i 2012 satt han i toppledelsen i Norsk Tipping på Hamar som kommunikasjonsdirektør. I 2010 stod han frem som varsleren som hadde avslørt tvilsom pengebruk i ledelsen.

Gjennom sitt akademiske liv og yrkesliv har han vært opptatt av åpenhet i organisasjoner og verdibasert ledelse, og har gitt ut fagbok basert på sin egen historie. Han har frem til nå vært dekan ved Handelshøgskolen Innlandet, som er ett av høgskolens fakulteter.

Powered by Labrador CMS