Ludvig Langrekken trodde på seier da han sørget for 2-1. Dessverre ble det poengdeling.

Ludvig kunne blitt den STORE

Ludvig Langrekken snudde kampen da han på elegant vis satte inn 2-1. – Jeg hadde da en følelse av at vi skulle hente hjem seieren, sier en skuffet Langrekken etter 3-3 mot Raufoss.

Ludvig Langrekken 4

Innbyttere: Fredrik Pålerud 4, Harald Holter 4.

KIL kunne fått en drømmestart på kampen. Allerede etter få minutter ble Adem Güven nydelig frispilt av Kamer Qaka, som sendte Adem alene med keeper. Et tigersprang av Raufoss-keeper Ole Kristian Lauvli hindret scoring. Dette var først og fremst en klasseredning, ikke en dårlig avslutning.

– Vi må gi honnør til keeperen for den, erkjente Espen Nystuen etter kampen.

– Han kom opp med armen akkurat i tide. Surt, men bra gjort, sier Adem Güven.

Med den missen så det ut til å bli den samme gamle leksa, som vi har sett så mange ganger før i år. Raufoss tok i stedet ledelsen etter 12 minutter. Kristoffer Nessø banket ballen i nettaket.

Baklengsmålet tok på ingen måte knekken på KIL. De fortsatt sitt aggressive press, og fikk etter hvert betalt for det. Even Bydal misset en kjempesjanse mot Øygarden sist, men etter 26 minutter gjorde han opp for seg.

Han fikk en ball i returrommet. Midtbaneterrieren satte ballen kontant i mål fra rundt 16 meter. Og da hadde KIL fått blod på tann. Fem minutter senere fikk Ludvig Langrekken ballen innenfor 16-meteren. Martin Hoel Andersen skrek at han ville ha ballen, men Ludvig lukket ørene, dempet ballen, tverrvendte og satte ballen iskaldt forbi keeperen – og plutselig sto det 2-1 til KIL.

– Da trodde jeg at vi skulle klare det. Jeg synes vi skapte en del sjanser. Selv fikk jeg flere muligheter, og burde ha scoret mer enn ett mål, sier han selvkritisk.

Den tidligere KIL-spilleren Edvard Race, klarte imidlertid å omsette den muligheten han fikk for Raufoss - og sørget for at lagene gikk til pause med 2-2.

Etter pause sto kampen og vippet. En scoring lå i luften, og det ble til slutt gjestene som fikk den. Mame Mor Ndiaye, som Rafoss hentet siste dag av overgangsmarkedet, sendte totningene i ledelsen 2-3.

Under Espen Nystuens ledelse har KIL vist seg som et lag det er vanskelig å slå. Heller ikke Raufoss lyktes med det.

Gjemselund stadion

Gult kort: Per Magnus Steiring, Christian Røer.

KILs lag:

Riffi Mandanda - Ridouan Essaeh, Per-Magnus Steiring, Edvard Skagestad, Christian Røer, Victor Grodås, Even Bydal, Kamer Qaka, Martin Hoel Andersen, Adem Güven og Ludvig Langrekken.

Bytter: Fredrik Pålerud for Ridouan Essah og Harald Holter for Kamer Qaka - begge fra 55. minutt.

Adem Güven jobbet knallhardt gjennom hele kampen. Det ville nesten vært urettferdig om han gikk målløs av kunstgresset. Og det skjedde heller ikke. Et drøyt kvarter før slutt fikk vi se en Güven spesial. Fra skrått hold skrudde han ballen rundt keeper og i mål. En virkelig klassescoring.

– Det var utrolig godt å få scoringen etter den store sjansen tidlig i kampen. Dessverre er ett poeng to for lite. Vi hadde trengt alle tre poengene. Men nå har vi ikke tapt på fem kamper, og jeg synes vi har vært gode. Det må vi ta med oss, og jeg har tro på at vi spiller en ny god kamp mot Tromsø onsdag, sier han.

KIL-trener Espen Nystuen er enig i analysen til Adem Güven, og skulle så sårt hatt mer enn ett poeng.

– Samtidig er 3-3 et rettferdig resultat kampen sett under ett. Det var en åpen kamp med mange sjanser begge veier. For en nøytral tilskuer var det sikkert underholdende å se på, for oss som var involvert var det mye nerve. Dessverre klarte vi ikke å forsvare oss godt nok i de avgjørende situasjonene, sier Nystuen, som virkelig viste at han gikk for tre poeng da han sendte opp keeper Riffi Mandanda på en corner i siste minutt.