Etter en periode med vårlige tilstander slo vinterværet tilbake. På mindre enn et døgn var Kongsvinger igjen snødekket.

Vi har isete dager i vente

Kongsvingers innbyggere våknet torsdag opp til om lag 8,5 centimeter med snø på bakken og fortsatt tungt snøfall fra oven. Snøværet begynte onsdag kveld og ga seg ikke før natt til fredag.

I løpet av denne tiden målte Meteorologisk institutt 21 millimeter nedbør i Kongsvinger, noe som betyr at det la seg omtrent 21 centimeter med snø.

Sjekk været i Kongsvinger fremover her!

– Temperaturen holdt seg rundt null grader frem til dagtid på fredag, så Kongsvinger må forvente snø ute frem til det blir varmere igjen, sier meteorolog Martin Granrød.

Fra og med fredag vil Kongsvinger igjen få varmegrader på dagtid, med en topptemperatur på fem grader allerede på ettermiddagen, viser værmeldingen på Yr.no. Men dette er ikke nok til at snøen smelter med det første. Meteorologene mener den trolig vil bli liggende en stund, også fordi det er meldt kuldegrader på nettene fremover.

– Med plussgrader på dagen og minus på natten vil Kongsvinger få en jevn smelting, så når det gjelder overvann tror jeg dette skal gå greit. Det kommer nok til å bli veldig isete i dagene fremover, snøen vil nok få en hard skorpe på toppen som blir litt mykere på dagtid. Typisk påskevær, sier Granrød.

Snøværet på Østlandet skapte trøbbel flere steder og både politiet og Vegvesenet ba folk beregne god i trafikken. På formiddagen hadde en lastebil sklidd av veien ved togovergangen på Roverud og krasjet inn i bommen.

Powered by Labrador CMS