Samarbeidsavtale med KIL Toppfotball utsatt

Formannskapet i Kongsvinger fortsetter å skyve en diskusjon omkring en samarbeidsavtale med KIL toppfotball foran seg.

Publisert Sist oppdatert

På formannskapsmøtet onsdag banket et stort flertall fra samarbeidspartiene i gjennom et utsettelsesforslag, mens Arbeiderpartiet beskylder flertallet for å være useriøse.

KIL toppfotball har lenge vært i diskusjon omkring en ny samarbeidsavtale med kommunen. En avtale som både er knyttet til kostnader ved bruk av Gjemselund, samt et forslag om at avtalen også skal omfatte en sponsoravtale med kommunen som samarbeidspartner med KIL-toppfotballen.

Rådmannen la til møte onsdag fram et forslag om en ny avtale.

Fremskrittspartiets Kjell Arne Hansen tok raskt ordet og mente forslaget ikke burde behandles nå, men at det hører hjemme i behandlingen av budsjettet neste måned.

Et forslag som endelig tente litt politisk gnister hos de hjemmesittende digitale formannskapsmedlemmene. Arbeiderpartiets gruppeleder Elin Såheim Bjørkli var knallhard i sin kritikk av det sittende politiske flertallet:

— Dette grenser til useriøst. Denne saken har jo nå versert i flere år uten at vi får en politisk debatt rundt saken og det er å beklage at det også denne gang blir skjøvet til å være en del av budsjettbehandlingen.

Bjørkli fikk sterk støtte fra partifellene Iren Carlstrøm og Paul Inge Tønseth.

— Denne avtalen har stått på dagsorden siden 2018. Det er akkurat det samme når saken drøftes i komiteer på vegen. Heller ikke der får vi diskutere politikk. Vi bør tenke på hvordan vi oppfattes når saker stadig skyves fram i tid, og vi ikke kan diskutere innholdet i sakene, mente Carlstrøm.

Forslaget om ikke å utsette saken fikk til slutt bare Arbeiderpartiets tre stemmer og ender derfor som en del av Kommunestyrets budsjettmøte i desember.

Powered by Labrador CMS