Kommunestyrerepresentanten Oskar Aanmoen foreslår at plassen til den gamle brannstasjonen kan gjøres om til utvidelsen av Sentrum videregående skole.

Debatt

Fra brannstasjon til skole?

Oskar Aanmoen

Debattinnlegget gir uttrykk for skribentens holdning.

Kommunestyrerepresentant i Kongsvinger (H)

Nylig kom budskapet om at Arbeiderpartiet, Høyre og MDG hadde nådd en enighet i spørsmålet om ny skolestruktur i Innlandet. Løsningen de kom frem til var den eneste rette, så håper jeg partiene nå holder seg til det de har besluttet også når det kommer til fylkestingsmøtet neste uke. Men, løsningen avler nye problemstillinger som nå skal løses.

Jeg forstår at de som mister en skole eller studiested syntes det er sårt, men nå er beslutningen (snart) tatt og som Kongsvinger-politiker gleder jeg meg over at Kongsvinger nå vil få et stort løft som utdanningsby.

Men, utdanningstilbudet bygg- og anleggsteknikk flyttes ikke fra Skarnes før nye fasiliteter er bygget og operative i Kongsvinger. Det arbeidet må vi begynne nå! For ting har en tendens til å gå litt tregt i Kongsvinger. Det er ikke kommunens oppgave å sørge for videregående opplæring, den oppgaven tilhører fylket. Men utviklingen av Kongsvinger som utdanningsby er så viktig, at her må vi presse på.

Siden desember i fjor har jeg etterlyst fremgang i salget av den gamle brannstasjonen i Kongsvinger. Et salg av brannstasjonen vil kunne gi en skakk kommuneøkonomi noen sårt trengte millioner kroner. Nå kan et salg av brannstasjonen ha dobbel fordel for Kongsvinger. Den gamle brannstasjonen i sentrum av byen bør selges til fylket, rives og bli plassen for utvidelsen av Sentrum videregående.

Ting har en tendens til å gå litt tregt i Kongsvinger

Eiendommen er eid av kommunen, på nesten 2 mål og ligger innenfor det som kalles «sentrumssonen». Sånn sett har tomten 90% utnyttelsesgrad. Den ligger snaut fem minutter til fots unna hovedbygget på Sentrum VGS og har høgskolen, kollektivknutepunkt og sentrum med alle sine fasiliteter som sin nærmeste nabo. Det er dessuten et bygg som nå ligger helt brakk og står klart til å bli erstattet så fort fylket har fattet de nødvendige vedtak.

Et alternativ ville være å bygge ut p-plassen bak Sentrum, men dette tror jeg er uklokt. Er det noe Kongsvinger mangler er det nok p-plasser. Dessuten mener jeg den tomten bør settes av til en fremtidig utvidelse av Høgskolen som nå skal bli universitet.

Mitt råd er enkelt: Kommunen bør ta kontakt med fylket, fremme den gamle brannstasjonen som et mulig alternativ til en utvidelse av Sentrum VGS, selge eiendommen til fylket og begynne å bygge et nytt bygg der så fort som mulig! Dette vil ikke gagne bare vår kommune, men hele vår region.

 

Powered by Labrador CMS